Du behøver ikke en henvisning for at komme i behandling hos ørelæger og øjenlæger. For at blive behandlet hos øvrige speciallæger skal du have en henvisning fra din alment praktiserende læge.
Hvilke speciallæger kræver henvisning?
- Anæstesiologi (smerter/narkose)
- Dermatologi og venerologi (hud- og kønssygdomme)
- Gynækologi.
- Intern medicin.
- Kirurgi.
- Neuromedicin.
- Ortopædisk kirurgi.
- Patologi.
Kan man selv vælge speciallæge?
Ofte vil din læge foreslå en bestemt speciallæge. Men du kan frit vælge den speciallæge, du ønsker. Fx hvis du ønsker en speciallæge med kortest mulig ventetid. Du kan også frit vælge blandt speciallæger i hele Danmark og ikke kun i din egen region.
Kan jeg komme til hudlæge uden henvisning?
Skal jeg have en henvisning? Ja, det er din egen læge som skal henvise dig til en hudlæge. Du kan også tage til en hudlæge uden en henvisning, men så skal du selv betale for det.
Er speciallæge gratis?
Hvad er sygesikring? Alle borgere med bopæl i Danmark har ret til gratis behandling hos egen læge og speciallæger.
Do I Need a Referral to See a Specialist?
Kan man selv bestille tid hos en speciallæge?
Du skal altid selv bestille tid hos en speciallæge. Ved henvisning til sygehuset vil du blive indkaldt via E-boks.
Hvad koster speciallæge?
Der er typisk egenbetaling på ca 300 kr, også hos en alment praktiserende læge (speciallæge i almen medicin) eller ved lægevagten. Du er ikke tilmeldt en bestemt praktiserende læge. Spørg gerne din praktiserende læge, hvad det betyder for dig. Sygehusene er ikke omfattet af sygesikring.
Hvilke læger behøver man ikke henvisning til?
Patienter behøver ikke en henvisning fra sin praktiserende læge, men kan bestille tid direkte, hvis der er brug for en øjenlæge eller en øre-næse-hals læge. I de øvrige specialer skal patienter have en henvisning fra den praktiserende læge.
Hvilke læger skal man ikke have henvisning til?
Du behøver ikke henvisning til øre- og øjenlæge, tandlæge, tandplejer og kiropraktor. Regionen betaler alle udgifter til behandling hos læge eller speciallæge. Du skal dog være opmærksom på, at lægen/speciallægen skal have en aftale med regionen. Nogle læger, som har en aftale, tilbyder også privat behandling.
Kan man kræve en henvisning?
Kan jeg selv bestemme, om jeg vil henvises? Hvis du er gruppe-1-patient kan du som udgangspunkt ikke “bede om" eller "kræve" en henvisning til en anden speciallæge eller et hospital. Behovet for viderehenvisning er en lægefaglig afgørelse og det er et krav, at du er undersøgt først af din praktiserende læge.
Hvordan bestiller man tid til speciallæge?
Lægen udfærdiger en henvisning, som speciallægen derefter henter elektronisk i forbindelse med at du bestiller tid hos speciallægen. Bemærk, at øjenlæger og - øre-, næse- og halslæger er undtaget herfor. Du kan derfor henvende dig direkte til disse speciallæger uden en henvisning.
Kan man godt gå til hvilken som helst læge?
Du har altid mulighed for at skifte læge, og du kan frit vælge en læge eller klinik, der har åbent for tilgang af nye patienter. I Find behandler på sundhed.dk kan du se, om en læge har åbent eller lukket for tilgang.
Hvornår er man speciallæge?
En speciallæge er en person der efter fuldført universitetsuddannelse til læge (medicinstudiet) og klinisk basisuddannelse (KBU), yderligere har gennemført en praktisk og teoretisk videreuddannelse i et af de 38 medicinske specialer godkendt af Sundhedsstyrelsen.
Er det gratis at gå til hudlæge?
Er behandlingen gratis? Ja, behandlingen er gratis for alle gruppe 1 sikrede patienter. Gruppe 2 sikrede patienter skal derimod selv betale for en del af behandlingen. Fremvisning af gyldigt sygesikringskort/sundhedskort gælder for alle patienter.
Hvor meget tjener en speciallæge om måneden?
1. januar 2021 er på 62.221,17 kr. for en fuldtidsansættelse (160,33 timer pr. måned).
Hvad koster en henvisning fra lægen?
Individuel terapi med henvisning fra lægen: For klienter med henvisning fra egen læge betaler den offentlige sygesikring en del af prisen og resten betales af klienten ud fra fastlagte takster fra regionerne. og 377,92 kr.
Hvad gør man hvis ens læge ikke tager en seriøst?
Hvis du ikke føler dette, så overvej at skifte læge. Hvis du som patient ikke er tilfreds med din praktiserende læge, har du mulighed for mod et honorar at skifte til en anden praktiserende læge med virkning inden for 14 dage - eller overgå til gruppe 2 medlemskab af Sygesikringen.
Hvilke slags speciallæger er der?
- Klinisk Farmakologi Klinisk Fysiologi og Nuklearmedicin
- Klinisk Genetik Klinisk Immunologi.
- Klinisk Mikrobiologi Klinisk Onkologi
- Neurologi Oftalmologi
- Oto-Rhino-Laryngologi Patologisk Anatomi og Cytologi
- Psykiatri Pædiatri
- Radiologi Retsmedicin
Hvornår kan man se sin henvisning?
I sundhedsjournalen kan du se sundhedsdata, som sundhedsvæsenet har registreret om dig. Se blandt andet din journal fra sygehuset, dine prøvesvar, dine henvisninger, dit medicinkort og en oversigt over, hvornår du har besøgt din læge, speciallæge, tandlæge, fysioterapeut m.fl.
Hvor lang tid holder en henvisning til speciallæge?
Kan henvisningen blive forældet? Ja, hvis den ikke er hentet ned fra henvisningshotellet inden for 6 måneder fra udstedelsen. Speciallægen skal da anmode patienten om at kontakte egen læge for udarbejdelse af en ny henvisning.
Hvor lang tid tager det at få en henvisning?
Hvis du er henvist til udredning på sygehus, har du ret til at blive udredt inden for 30 dage, hvis det er fagligt muligt. Det vil sige, at sygehuset, inden for 30 dage efter du er henvist, skal informere dig om behandlingsmuligheder, hvis du har behov for behandling, eller afkræfte mistanken om sygdom.
Hvad gør man hvis man er utilfreds med sin læge?
Du kan klage til Styrelsen for Patientklager, hvis du er utilfreds med sundhedsfaglig behandling, du har fået i sundhedsvæsenet.
Hvor meget tjener en læge pr patient?
Den nuværende honorarstruktur i almen praksis er opbygget således, at lægerne modtager et fast klinikhonorar per tilmeldt patient samt et årligt praksisomkostningshonorar på ca. 15.000 kr. per læge.
Hvad tjener en læge kirurg?
Indkomst. Gennemsnitlig indtægt pr. måned for nyuddannede (2019), inklusive pension, tillæg, værdi af personalegoder mv. 49.845 kr.