Kan man ringe til patientkontoret?

Hvis du som patient eller pårørende har brug for information, vejledning og rådgivning i forhold til sundhedssystemet, kan du på hverdage kontakte en patientvejleder i Patientkontoret på tlf. 76 63 14 90. Henvendelser omhandlende psykiatri rettes til psykiatriens patientvejleder hverdage på tlf. 76 63 10 98.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionsyddanmark.dk

Hvad kan Patientkontoret hjælpe med?

En patientvejleder kan rådgive dig

En patientvejleder har til opgave at informere, vejlede og rådgive dig om dine rettigheder, herunder om adgangen til behandling, frit- og udvidet sygehusvalg, ventetider m.v. samt om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sst.dk

Hvornår ringer Patientkontoret?

Patientkontorets svartider

Vi kontakter dig hurtigst muligt, men der kan være forlænget svartid fx omkring ferie/helligdage. Vi har p.t. en ventetid på 1-3 hverdage.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.rm.dk

Hvordan får jeg en patientvejleder?

Men har du som patient eller pårørende brug for at tale med en uvildig person, kan du altid henvende dig til en patientvejleder. De er placeret på regionens hospitaler. Du kan henvende dig både før, under og efter din kontakt med sundhedsvæsenet – og du kan også gøre det anonymt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk

Hvad er mine rettigheder som patient?

Sundhedsloven beskytter din retssikkerhed, når du bliver behandlet, undersøgt eller plejet i det danske sundhedsvæsen. Dine rettigheder som patient dækker blandt andet informeret samtykke, tavshedspligt, aktindsigt i din journal og retten til at fravælge behandling.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på stps.dk

Medicinske samlinger: Sådan ringer du til en patient på arbejde



Hvilke ydelser kan man få efter sundhedsloven?

Som borger kan man få en række ydelser med tilskud efter sundhedsloven, herunder tilskud i praksissektoren, befordring, befordring af afdøde, begravelseshjælp og tolkebistand og tilskud til høreapparater.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ism.dk

Hvornår har man ret til behandling på privathospital?

Som patient har du ret til at benytte udvidet frit sygehusvalg, hvis skal vente mere end to måneder på udredning, undersøgelse eller behandling, på de offentlige sygehuse i den region, hvor du bor, eller på de sygehuse, som regionen har aftale med.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.dk

Hvad er Patientrådgiverens opgaver?

Patientrådgiveren skal vejlede og rådgive patienten med hensyn til alle forhold i forbindelse med indlæggelse, ophold og behandling på psykiatrisk afdeling. Patientrådgiveren skal endvidere bistå patienten med iværksættelse og gennemførelse af eventuelle klager.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på retsinformation.dk

Kan du skifte sygehus midt under udredning behandling?

Som patient har du frit sygehusvalg til alle offentlige sygehuse og enkelte private specialsygehuse, klinikker eller hospices. Det betyder, at du selv kan vælge, hvilket offentligt sygehus du vil udredes eller behandles på.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sum.dk

Hvornår gælder behandlingsgarantien fra?

Behandlingsgarantien gælder, hvis din operation bliver udsat

Hvis privathospitalet kan behandle dig hurtigere end sygehusene i din region eller sygehuse i andre regioner, som din region har en aftale med. Hvis du skal opereres, og din operationsdato bliver ændret af sygehuset.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aeldresagen.dk

Hvor lang ventetid på udredning?

Udredningsretten giver patienter ret til at blive undersøgt og udredt inden for 30 dage, når de henvises til et sygehus. Kan regionen ikke leve op til det, har man udvidet ret til at vælge udredning hos et privathospital - det såkaldte udvidet frit sygehusvalg. Retten gælder både psykiske og somatiske sygdomme.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regioner.dk

Hvor længe skal man vente på undersøgelse?

Når du er henvist af en læge til at blive undersøgt for en sygdom på et hospital, har du ret til at blive færdigundersøgt inden for 30 kalenderdage, hvis det er fagligt muligt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk

Hvor længe skal man vente på indkaldelse til operation?

Indkaldelse til hospitalet

Når du er henvist til hospitalet, skal hospitalet inden 8 hverdage sende dig tid og sted for din aftale. Du får derfor en indkaldelse til hospitalet, enten digitalt eller som almindeligt brev. I din indkaldelse får du at vide, hvilke patientrettigheder der gælder for dig.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.rm.dk

Hvordan benytter man sig af frit sygehusvalg?

Din læge eller tandlæge sender en henvisning til det hospital, du vælger. Hvis du ønsker det, kan din læge hjælpe med vejledning, men det er dig, der vælger, hvor du vil undersøges eller behandles. Du kan også benytte frit sygehusvalg, selvom du allerede er i gang med udredning eller behandling.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sst.dk

Hvem betaler sygehuset?

Hovedreglen er, at du selv skal sørge og betale for din transport til og fra undersøgelse og behandling på hospitalet. Bliv her lidt klogere på, om du er berettiget til patienttransport eller transporttilskud, og hvor du skal henvende dig for at få svar.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk

Hvor hurtigt bliver man udredt?

Sygehuset laver en plan for udredning

Sygehuset skal udlevere planen til dig senest 30 dage efter, at det har modtaget din henvisning. Du kan blive henvist til undersøgelser på forskellige afdelinger og sygehuse. Det afhænger af, hvad du skal udredes for.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aeldresagen.dk

Hvordan vælger jeg et andet sygehus?

Ønsker du at benytte dit frie sygehusvalg, skal din egen læge/speciallæge eller din sygehusafdeling sende en henvisning til det sygehus eller den afdeling, du ønsker at blive henvist til.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.dk

Hvem har ret til frit sygehusvalg?

Der er frit og udvidet frit sygehusvalg i Danmark. Som patient kan man vælge at blive behandlet på en hvilken som helst offentlig afdeling. Man kan også vælge, at blive behandlet på et af de privathospitaler, som Danske Regioner har indgået aftale med.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regioner.dk

Hvornår må man anvende tvang?

Tvangsfiksering må kun anvendes, i det omfang det er nødvendigt for at afværge, at en patient: Udsætter sig selv eller andre for nærliggende fare for at lide skade på legeme eller helbred. Forfølger eller på anden lignende måde groft forulemper medpatienter.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på psykiatrifonden.dk

Hvornår kan man blive tvangsindlagt?

En patient, der opfylder kriterierne for frihedsberøvelse, og som modsætter sig behandling af legemlig lidelse, kan ifølge psykiatrilovens § 13 tvangsbehandles for den somatiske lidelse, hvis lidelsen udsætter patientens liv eller helbred for væsentlig fare.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.dk

Hvornår skal der beskikkes en patientrådgiver for en psykiatrisk patient?

Der skal beskikkes en patientrådgiver for enhver, der tvangsindlægges, tvangstilbageholdes eller undergives tvangsbehandling. Endvidere skal der efter anmodning fra patienten beskikkes en patientrådgiver ved fiksering m.v., jf. § 24, stk. 1, i lov om frihedsberøvelse og anden tvang i psykiatrien.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på retsinformation.dk

Er privathospitaler bedre?

Et privathospital er et godt valg, hvis du ønsker en hurtigere og mere effektiv behandling. Dette skyldes, at der typisk er færre patienter på et privathospital end på et offentligt hospital, hvilket betyder, at lægerne har mere tid til at koncentrere sig om den enkelte patient.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ugeavisen.dk

Hvem betaler for behandling på privathospital?

Du vælger at betale selv

Du kan som udgangspunkt købe alle de behandlinger, vi udfører. Privathospitalerne arbejder dog efter samme retningslinjer som i det offentlige, så en læge skal altid være med til at vurdere, hvad der er det rigtige for dig.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundheddanmark.nu

Hvor længe må en udredning tage?

Udredningsretten: Din ret til at blive undersøgt (udredt) hurtigt. Hvis du er indkaldt til undersøgelse (udredning) på et hospital, har du ret til at blive undersøgt og få information om, hvad du fejler eller ikke fejler og om dine muligheder for behandling inden for 30 kalenderdage. Dette kaldes udredningsretten.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sst.dk

Hvad er paragraf 138?

Sundhedslovens §138 udgår altid fra Sygeplejen, og ansvar for opfølgning af helbredstilstande og ydelser påhviler Sygeplejen. Således skal der både ved opstart af enhver ny ydelse og ved videredelegering fastsættes en konkret opfølgningsdato.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ethics.dk