Hvis du vil dæmpe dine LED-pærer, kræver det, at du har både LED-pærer, som er dæmpbare, men også en lysdæmper, som er egnet til LED-pærer. Herefter skal du installere lysdæmper og pærer, enten selv eller med hjælp fra din lokale elektriker, og voila, du har dæmpbare og økonomiske LED-pærer!
Kan LED-pære Lysdæmpes?
Ja, men ikke alle LED pærer kan dæmpes. Så får at være sikker, inden du køber en LED pærer, benyt vores filter.
Kan man sætte lysdæmper på LED?
LED er meget velegnet til dæmpning, men du skal være opmærksom på, at ikke alle dæmpbare LED pærer kan fungere med din nuværende lysdæmper.
Kan man selv montere lysdæmper?
Det gode ved lysdæmpere er, at du selv kan installere dem i din bolig. Det eneste krav der stilles er, at det skal være et udskiftningssøgende projekt, altså hvor man udskifter en eksisterende lysdæmper eller afbryder.
Kan man få lysdæmper på alle lamper?
Der findes forskellige former for lysdæmpere til forskellige slags lamper - fra bordlamper eller væglamper til gulvlamper. Dog er det ikke alle pærer, der fungerer lige godt til en lysdæmper. Derfor er det fornuftigt, at effekten i pæren ikke overskrider effekten i lysdæmperen eller er for svag.
Hvad sker der, hvis du bruger en ikke-dæmpbar LED med en lysdæmper?
Kan man sætte LED-pærer i alle lamper?
Kan man sætte LED-pærer i alle lamper? Generelt kan LED-pærer installeres i de fleste lamper, der tidligere brugte glødepærer eller lysstofrør. Dog er det vigtigt at tjekke pærens fatning og spænding for at sikre, at den passer til din lampe.
Kan alle pærer bruges til lysdæmper?
Både dæmperen, lampen og pæren skal kunne få lavere lysstyrke. Som udgangspunkt er det kun halogenpærer, du kan regne med altid virker med dine lysdæmpere i hjemmet. Det samme gælder ikke for LED-pærer og sparepærer, så husk at tjekke, om din ønskede lysdæmper faktisk kan virke.
Hvorfor blinker min lampe med lysdæmper?
Lyskilden står og ”lader op” – Din lysdæmper kan sende små mængder strøm til din LED-pære selv, når den er slukket, hvilket kan få LED-pæren til at blinke. Krybestrøm i installationen – På samme måde kan der være en lille smule strøm i dine ledninger, der kan få den effektive LED-pære til at give blink fra sig.
Kan man udskifte halogenpærer med LED?
Når du skifter fra halogenpærer til LED-pærer, er det vigtigt at udskifte den gamle transformer med en LED-driver. En LED-driver er specifikt designet til at levere den korrekte mængde strøm og jævnstrøm, som LED-pærerne har brug for at fungere korrekt.
Er lysdæmper energibesparende?
"Ja, man sparer strøm ved at dæmpe lyset med en moderne lysdæmper. Størrelsen af besparelsen afhænger af dæmpningsgraden. Der er mange slags lysdæmpere på markedet og af meget varieret kvalitet.
Hvad koster det at få installeret en lysdæmper?
Når du hyrer en elektriker til at installere en lysdæmper, lander prisen normalt mellem 1.300 og 2900 kroner (inklusiv lysdæmper). Omkostningerne ved at hyre en elektriker er påvirket af flere forskellige faktorer, du kan læse mere om nedenfor.
Hvorfor blinker mine LED-pærer?
Den mest normale årsag til, at din LED-pære blinker, skyldes krybestrøm. Det vil sige, at der kryber en lille smule strøm i ledningerne til din LED-pære, selvom den er slukket. I dag er LED-pæren nemlig så effektiv, at den vil forsøge at tænde ved selv svage strømme.
Kan man bruge dæmpbar pære uden lysdæmper?
Har du ikke en lysdæmper kontakt, så kig på Philips SceneSwitch (se videoen under varerne) som kan dæmpes trinvis med en almindelig kontakt på væg, ledning eller på din lampe – den dæmpbare pære kræver altså ikke en særlig kontakt, men kan dæmpes uden en lysdæmper, da dæmperfunktionen er indbygget i pæren.
Kan LED lys gå i brand?
LED-lyskilder har en langt lavere driftstemperatur, så du slipper for at brænde dig. Den lave driftstemperatur gør også, at der en langt lavere risiko for, at der opstår brand.
Hvorfor virker mit LED lys ikke?
En lysdæmper giver nemlig næsten altid problemer med blinkende lys, da BÅDE pære og lysdæmper skal være fremstillet til LED-teknologien, før det virker rigtigt. Det, du skal gøre, er at sikre dig, at pære og lysdæmper begge er LED. Vil du vide mere?
Kan ikke slukke lampe med lysdæmper?
Vores lysdæmpere afbryder ikke helt for spændingen og derved kan der opleves at selvom der slukkes på lysdæmper vil den med LED lyskilder kunne give et svagt lys eller den tænder og slukker med svagt lys. Dette kan i nogle tilfælde afhjælpes med et lille modul, der kan indsættes ved lysdæmperen eller lampen/pæren.
Hvordan kan man se at det er en LED pære?
Hvis der er en glødetråd indeni, er det en halogenpære, og er der en eller flere dioder, er det en LED-pære. Det er dog ikke muligt at se, hvis pæren er mat.
Hvad svarer 20W halogen til LED?
En 12V LED pære, som skal erstatte en halogenpære på 20W i en underskabsspot, bruger kun ca. 2W. Hvis du har 3 af dem og skifter til LED, ændres forbruget/belastningen altså fra 60W til 6W.
Hvorfor lyser min LED pærer når de er slukket?
LED lyskilder er meget fintfølende overfor krybestrøm og du kan derfor opleve at dine lyskilder ikke slukker helt selvom strømmen er afbrudt ved din kontakt eller afbryder. Dette kan afhjælpes med en støjkondensator for krybestrøm.
Hvorfor springer mine pærer hele tiden?
Billige pærer – springer oftere
eks. springer, går filamentet i stykker på det svageste sted – og billigere pærer har tyndere filamenter til at begynde med. Brug af pærer af højere kvalitet, helst LED'er, så vil du måske undgå problemet i fremtiden. Glødelamper er ofte meget sarte, især hvis de er af lav kvalitet.
Hvordan virker LED lysdæmper?
Når en LED-pære dæmpes, så er der reelt set to måder, det kan gøres på: Analog: når du justerer din dæmper til 10%, så neddrosler dæmperen effekten af pæren. Der sendes altså mindre strøm til lyskilden, og derved dæmpes lyset.
Hvad er forskellen på halogen og LED pærer?
Lavt strømforbrug; - LED-pærer bruger 4-5 gange mindre strøm end halogener. Lang levetid - LED pærer har en levetid fra 15000 timer til 40000 timer. En halogenpære har en levetid på omkring 1000 timer. Miljøvenlig;-LED pærer er fri for kvivksølv.
Hvor meget strøm bruger en lysdæmper?
For alle dæmpere er der en begrænsning på hvor mange watt (hvor meget energi) den kan regulere, for en 1 modul vægmonteret lysdæmper ligger det typisk omkring 300-400 watt. Ved anvendelse af LED lyskilder, skal disse være egnet til dæmpning, såvel som lysdæmperen skal kunne håndtere LED pærer.
Hvad gør en lysdæmper?
En lysdæmper er en ekstra funktion til dine lyskilder, så du kan justere styrken på lyset. Styrken justeres ved, at den elektriske spænding ændres. Når spændingen justeres til lavere end den faste 230 V i stikkontakterne, vil pæren også lyse mindre kraftigt.