Kan man sige og at?

Og eller at? Det kan være rigtig svært at høre, hvornår man skal bruge ”og” eller ”at”. Som en huskeregel kan man i stedet udskifte og/at med de engelske and/to. Hvis sætningen på engelsk lyder rigtig med to, skal man bruge at, og lyder den rigtig med and, skal man bruge og.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på samvirke.dk

Hvornår bruger man At eller og?

Hovedregel. Du skal som hovedregel bruge “at”, hvis udsagnsordet lige bagefter ordet, du er i tvivl om, står i navnemåde og ellers bruger du “og”.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på studienet.dk

Kan man sige ligner at?

Mange opfatter det nemlig som en fejl. Traditionelt har man aldrig kunnet sige "det ligner, at", men formuleringen er opstået ved sammenblanding af udtryk som: nogen/noget ligner noget/nogen, fx. huset ligner et palads.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på grammatip.com

Kan man sige men at?

Jo, det må du godt. Og du må også indlede en sætning med 'men'. Det er en udbredt misforståelse, at vi ikke må indlede sætninger med 'og' og 'men'; for der er absolut intet grammatisk eller sprogligt forkert ved at gøre det. Det er et stilistisk greb, der giver sætningerne en anderledes rytme end normalt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på wearebro.dk

Kan man sige det er fordi at?

En typisk svupser i talesprog, men på skrift går den altså ikke. “Fordi” og “at” er nemlig begge konjunktioner, og i ledsætninger er kun én konjunktion nødvendig. Forkert: “Han er stille fordi, at han er træt”. Korrekt: “Han er stille, fordi han er træt”.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på publicimage.dk

"Man kan altid sige skål" 🍻👀



Kan man godt skrive og at?

Og eller at? Det kan være rigtig svært at høre, hvornår man skal bruge ”og” eller ”at”. Som en huskeregel kan man i stedet udskifte og/at med de engelske and/to. Hvis sætningen på engelsk lyder rigtig med to, skal man bruge at, og lyder den rigtig med and, skal man bruge og.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på samvirke.dk

Kan man skrive at efter og?

Den generelle regel er egentlig enkel nok: Når "å" står foran infinitiv (navnemåde), skal det skrives at ("husk at skrive", "de begyndte at skrive"), i alle andre tilfælde og.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sproget.dk

Kan man skrive osse?

"Også" kan udtales "osse", men den korrekte stavemåde er "også". At skrive "osse" er en fejl, som oftest forekommer i teenageres sms-beskeder, men man støder også på den i flere voksnes kommunikation.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på philip-foxil.dk

Hvordan staver man til atten?

atten — Den Danske Ordbog.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ordnet.dk

Hvordan staver man til å?

Å'et kom til Danmark

Bogstavet å blev indført i den officielle danske retskrivning i 1948 efter en gennemgribende retskrivningsreform. Før 1948 var aa den korrekte skrivemåde, hvis man ville udtrykke en å-lyd og følge de officielle retskrivningsregler.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på samvirke.dk

Hvis noget ligger lige til højrebenet hvad er det så?

At ligge til højrebenet - I fodbold spiller de fleste med højre ben. Når noget ligger lige til højrebenet, så er det en oplagt mulighed. At gå efter manden i stedet for bolden - I fodbold betyder det, at en spiller forsøger at genere en modspiller.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dr.dk

Kan man godt sige hvad tid?

Ja, det kan man i en del tilfælde, og hvad tid har mange år på bagen. Hvad tid og hvornår kan bruges i mange af de samme sammenhænge. Hvad angår syntaks, kan både hvad tid og hvornår bruges i spørgsmål der er helsætninger, og i afhængige spørgesætninger.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dsn.dk

Kan man skrive i dag i et ord?

Svaret er entydigt: i dag - i morgen - i går: altid i to ord. Idag, imorgen og igår er ikke godkendte skrivemåder på dansk.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kathrinemedh.dk

Hvilke ord kan man ikke starte en sætning med?

Man kan starte sætninger med lige præcis det ord, man nu vil. Så længe sætningen giver mening og passer ind i konteksten. Skrive- og retskrivningsregler kan være gode.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på scribus.dk

Hvad hedder Team i flertal?

teams — Den Danske Ordbog.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ordnet.dk

Kan man skrive som der?

Når som og der er subjekt (grundled) i en ledsætning, kan de udskiftes med hinanden. Det er lige korrekt at bruge det ene som det andet. Lykke har købt en kjole, der er rød. Lykke har købt en kjole, som er rød.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på a1kommunikation.dk

Hvornår bruger man jeg?

Reglen er i og for sig ganske simpel: Man bruger 'jeg', når stedordet fungerer som subjekt/grundled i sætningen (dvs. personen, der gør noget), mens man bruger 'mig' i alle andre tilfælde.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på btech.medarbejdere.au.dk

Kan man sige og efter punktum?

Punktum før og og men – det må du gerne

Mange har lært i skolen, at det er forbudt at skrive og eller men efter et punktum. Det er det ikke længere. Prøv fx at lægge mærke til reklametekster. Her sætter man tit punktum foran ordene og og men.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sprogkontoret.dk

Hvornår skal der ikke komma foran at?

Sprognævnet anbefaler at man undlader at sætte komma foran ledsætninger, dvs. at man som hovedregel undlader at sætte komma foran at, der, som og hv-ord (hvem, hvad, hvilken, hvornår, hvorfor osv.) samt underordningskonjunktioner som når, da og hvis.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dsn.dk

Kan og erstatte et komma?

Når "og", "eller" og "for" i princippet kunne erstattes med et punktum og begynde en ny sætning, skal der være komma. a) De dansede hele natten, og næste morgen havde de ondt i fødderne. Her kan i princippet sættes et punktum i stedet for "og" - De dansede hele natten.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på studienet.dk

Hvad er forskellen mellem for og fordi?

Men kender du egentlig forskellen på de to ord? Det er noget med, at 'for' fungerer som en forklaring eller en hjælp til at forstå det, der sker i den første sætning, mens 'fordi' er en årsag eller en intention, der tidsmæssigt ligger forud for det, der sker i den første sætning.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på m.youtube.com

Hvad kan man skrive i stedet for at?

Man kan bruge "man" i stedet for jeg som en distancerende faktor - f. eks.: "Man tror, alle kigger på én" = "Jeg tror, alle kigger på mig". Man kan også bruge "man" i stedet for "du" - f. eks.: "Nå, hvordan har man det så i dag?" Igen som en distancerende faktor, hvis man skal tale om noget ubehageligt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på amino.dk

Hvad er Djævleord?

Djævleord er ligegyldige nuanceringer og formuleringer, som ikke bidrager til fremdriften af en klar sætning. Fyldord og gradbøjninger udvander dine pointer. Og ofte vil din læser alligevel aldrig fange, hvad du præcist mener med disse nuancer. Djævleord er fx ord som 'mange', 'meget', 'virkelig' og 'hele'.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på wearebro.dk