Efter den 31. oktober kan du ikke længere oprette MitID via din bank, ligesom det fremover er slut med at bruge NemID i net- og mobilbank og til at betale på nettet. Du vil fortsat kunne benytte NemID til alle offentlige selvbetjeningsløsninger efter d.
Hvornår lukker bankerne for NemID?
Borgerne har siden den 31. oktober 2022 ikke kunnet anvende NemID til at logge på netbank eller til online handel, og i dag lukker NemID endegyldigt, og vil ikke længere kunne anvendes nogen steder.
Hvornår er det slut med NemID?
MitID har afløst NemID de fleste steder, og fra den 30. oktober 2023 lukker NemID helt. Ind til da kan du fortsat opleve, at du skal benytte NemID nogle få steder.
Hvor bruger man stadig NemID?
Kan jeg stadig få og bruge NemID? NemID lukkede endegyldigt d. 31. oktober 2023, og det er ikke længere muligt at få og anvende NemID. Hvis du fortsat ønsker at bruge digitale selvbetjeningsløsninger, skal du bruge MitID.
Kan man få lavet MitID i banken?
Efter den 31. oktober kan man ikke længere oprette MitID via sin bank, ligesom det fremover er slut med at bruge NemID i banken og til at betale på nettet.
How to Activate MitID in Denmark | How to Setup MitID app in Denmark | NemID to MitID
Hvordan får man MitID gennem banken?
Kontakt din bank, hvis du skal have adgang til net- eller mobilbank og ikke har dansk CPR-nummer. Når du får dit MitID, oprettes du på såkaldt sikringsniveau. Dit sikringsniveau og de MitID identifikationsmidler, du benytter, afgør, hvor du kan logge på og godkende med MitID.
Kan man komme på netbank uden MitID?
Det er ikke adgang til egne penge, men adgang til netbank eller mobilbank, som kan være lukket pr. 31. oktober, hvis man ikke har fået MitID. Som kunde er man blevet varslet igennem både det offentlige via Digital Post og sin bank flere gange, men denne gruppe har, trods dette, endnu ikke valgt at oprette MitID.
Er der problemer med MitID i dag 2023?
Opdateret 23. oktober 2023. Samsung har udsendt en ny sikkerhedsopdatering, som har løst tidligere problem med at anvende MitID appen på Samsung mobiltelefoner med android 13. Det er derfor nu muligt for brugere med Samsung mobiltelefoner at sikkerhedsopdatere, uden at det medfører fejl i brugen af MitID appen.
Hvad gør man hvis man ikke vil have MitID?
Du kan få MitID i Borgerservice, fx hvis du ikke har en telefon, du kan bruge. For at få hjælp til MitID i Borgerservice skal du medbringe gyldig legitimation og svare på en række spørgsmål om dig selv (baseret på data fra CPR-registret) - du kan også medbringe et vidne, der kan bekræfte, hvem du er.
Kan man slette MitID og oprette en ny?
Når du henter en ny MitID app ned på din telefon eller tablet, skal du aktivere den nye app. Både hvis du har slettet MitID appen på din telefon, eller når du får ny telefon eller tablet. Husk, at du ikke kan kopiere MitID appen over fra din gamle telefon eller tablet.
Hvorfor er MitID mere sikkert end NemID?
Forskellen er, at i NemID bliver adgangskoden tjekket (valideret) centralt, mens det i MitID er PIN-koden til appen, som bliver tjekket centralt. Det vil sige, at den sikkerhed, der normalt ligger i en adgangskode, er inkorporeret i PIN-koden i MitID appen.
Hvornår skal man skifte til MitID?
Borgere bør efter den 30. juni 2023 anvende MitID. Frem mod den 31. oktober 2023 vil færre og færre digitale selvbetjeningsløsninger modtage login med NemID, ligesom man ikke kan få support til NemID.
Hvorfor MitID i stedet for NemID?
Med MitID styrker vi sikkerheden, så du blandt andet bliver bedre beskyttet mod identitetstyveri. I MitID styrker vi sikkerheden på især tre områder: I den måde, MitID er opbygget teknisk; i den måde, du kan bruge MitID på; og i de krav vi stiller til at kunne dokumentere sin identitet, når man skal have MitID.
Kan Danske bank hjælpe med MitID?
Med MitID appen kan du godkende med MitID på din smartphone eller tablet. Fx hvis du skal overføre penge i din netbank, se dine skatteoplysninger eller købe ind på nettet. Du kan downloade MitID appen og komme i gang med MitID med det samme.
Kan man leve uden MitID?
Der er intet lovkrav om, at man skal have MitID. Det gør det bare en del nemmere for dig at betjene dig selv på internettet.
Hvem kan blive fritaget for digital post?
Du kun kan blive fritaget fra at modtage digital post, hvis du opfylder mindst én af disse betingelser: Du ikke har adgang til en computer med internetforbindelse i dit hjem eller opholdssted. Du har en fysisk eller kognitiv funktionsnedsættelse, der forhindrer dig i at modtage digital post.
Kan man beholde sit NemID?
Det er gratis at få og bruge MitID. Selvom du har fået MitID, skal du stadig beholde dit NemID nøglekort eller nøgleappen, indtil NemID er helt udfaset i efteråret 2023.
Hvorfor kan jeg ikke logge ind med MitID?
Har du ikke et andet aktivt identifikationsmiddel
Kan du IKKE kan logge på MitID.dk, så skal du henvende dig til Borgerservice. Du skal medbringe gyldig billedlegitimation. Du skal kunne svare på kontrolspørgsmål ELLER medbringe vitterlighedsvidne.
Hvordan opdaterer jeg til MitID?
Appen opdateres automatisk, hvis man har slået automatisk opdatering til i App Store eller Google Play. For at kunne få MitID til iOS kræves iOS 12 eller nyere, mens der til Android-mobiler kræves Android 7 eller nyere.
Hvad er alternativet til MitID?
Sådan bruger du MitID
MitID er først og fremmest en app til smartphone og tablet. Hvis du ikke kan bruge MitID app, kan du bruge et af alternativerne - kodeviser, kodeoplæser eller chip. Se, hvordan du bruger fx MitID app eller kodeviser.
Kan MitID blive hacket?
Med dit MitID kan en hacker potentielt udgive sig for at være dig og begå identitetstyveri. Dette kan omfatte at åbne nye kreditkort eller lån i dit navn, hvilket kan skade din kreditvurdering og efterlade dig med gæld, du ikke har pådraget dig.
Er der stadig problemer med MitID?
MitID er blevet indfaset i løbet af 2021 og 2022. Indtil NemID lukkes permanent på et tidspunkt i løbet af i år, virker det fortsat sideløbende med udrulningen af MitID.
Hvor kan jeg finde min aktiveringskode til MitID?
Hos Borgerservice kan du få udleveret en aktiveringskode til MitID app.
Hvilke banker kan hjælpe med MitID?
- Skjern Bank: 96 82 14 44.
- Spar Nord Bank A/S: 96 34 40 06.
- Sparekassen Balling: 44 70 29 29.
- Sparekassen Bredebro: 74 71 15 41.
- Sparekassen Danmark: 82 22 95 50.
- Sparekassen for Nørre Nebel og Omegn: 44 70 27 28.
- Sparekassen Kronjylland: 44 70 21 21.
- Sparekassen Sjælland-Fyn: 59 48 10 40.
Kan man have MitID på både telefon og tablet?
Du kan have 3 aktive MitID apps af gangen - så du kan have 3 enheder med en aktiv MitID app på. Du kan altså bruge appen både på din mobiltelefon, din tablet og din arbejdstelefon fx.