Den 1. november 2022 blev fusionen mellem MobilePay og norske Vipps godkendt.
Kan man MobilePay fra Norge til Danmark?
Ja, du kan godt få MobilePay, hvis du har en udenlandsk adresse. Du skal blot have et dansk MitID, en dansk bank, CPR-nummer og et dansk mobilnummer. Og så har vi brug for lidt mere dokumentation fra dig. For at du kan identificere dig, skal vi have en kopi af dine personlige dokumenter.
Hvornår bliver Vipps og MobilePay slået sammen?
MobilePay er udviklet af Danske Bank. Det blev slået sammen med Norske Vipps i 2022. Herefter hedder selskabet Vipps MobilePay og ejes af de Norske banker, der er bag Vipps og Danske Bank.
Hvad hedder MobilePay i Norge?
Vipps er en norsk mobil betalings-app. Med mere end 3 million brugere er Vipps Norges største betalings-app.
Kan man betale med MobilePay i Norge?
Ja, hvis du sender til en anden dansk MobilePay-bruger med et dansk telefonnummer, et dansk kredit- eller debetkort og en dansk bankkonto tilknyttet sin MobilePay. Vær opmærksom på, at din teleudbyder kan opkræve ekstra for brug af datatrafik i udlandet.
Sådan tilmelder du MobilePay - Danmark | MobilePay Nem Mobilbetaling
Hvornår virker Vipps MobilePay?
MobilePay blev slået sammen med Norske Vipps i 2022. Herefter hedder selskabet Vipps MobilePay, og ejes af de Norske banker der var bag Vipps og Danske Bank. I Danmark bliver MobilePay distribueret i samarbejde med stort set alle banker i Danmark.
Kan danskere bruge Vipps i Norge?
MobilePay bliver ved med at eksistere som løsning i Danmark og Finland, mens Vipps fortsætter med at eksistere i Norge. Dermed vil appen fortsat fungere, som man kender den herhjemme.
Kan udenlandske numre bruge MobilePay?
Have et dansk mobilnummer. Have et dansk CPR-nummer. Vær opmærksom på at det ikke må være et administrativt CPR-nummer. Udlændinge der bor i eget land, men arbejder i DK, kan fx ikke bruge MobilePay.
Hvornår kan man bruge Vipps i Danmark?
Vipps blev lanceret af DNB ASA den 30. maj 2015. Siden 2017 udgør tjenesten et fritstående selskab, hvor DNB er største ejer med en andel på 52%, SpareBank 1-alliansen ejer 25 p%, de selvstændige sparebanker 12 %, Eika Gruppen 10 % og Sparebanken Møre 1 %. Vipps er tilgængelig i App Store og Google Play.
Kan man få swish i Danmark?
Det betyder at du som Dansk butik kan benytte dig af Swish ved hjælp af Quickpay's certifikat. For at kunne bruge Swish gennem Quickpay skal du have en Svensk bankkonto hos en af banker som understøtter Swish dirkete.
Hvornår stopper MobilePay?
Af tekniske og sikkerhedsmæssige årsager er vi dog af og til nødt til at stoppe med at understøtte iPhones og Android telefoner med ældre styresystemer. I 2023 betyder den tekniske udvikling, at vi har været nødt til at lukke for iPhones, der bruger iOS 12 og iOS 13.
Hvem kan ikke få MobilePay?
Du skal være 13 år eller derover for at kunne bruge MobilePay. Du skal desuden have dit eget betalingskort. Hvis du er under 18 år, skal dine forældre/din værge give lov til, at du opretter dig som bruger. De skal ikke gøre noget aktivt andet end at fortælle dig, at du gerne må få MobilePay.
Hvad betyder Vipps?
Vipps er den dominerende mobilbetalingsapp i Norge, som bruges af 3 millioner brugere (ca. 75 % af den kvalificerede befolkning). Betalinger kan nemt gennemføres via mobilenheder, da kun et telefonnummer er nødvendigt for at sende eller modtage penge.
Hvad er alternativ til MobilePay?
Apple Pay, Google Pay og MobilePay og andre betalingsapps gør, at du kan betale med en smartphone eller sågar et smartwatch i butikker uden at skulle bruge dit fysiske betalingskort.
Hvad er det højeste beløb man kan overføre på MobilePay?
Du kan overføre for 10.000 kr. om dagen til andre privatpersoner. Der er ikke nogen daglig grænse for, hvor meget du kan modtage. Du kan maksimalt sende og modtage op til 150.000 kr.
Kan man få MobilePay uden pas?
Du skal have dit pas parat. MitID er nødvendigt, når du skal oprettes som bruger i MobilePay. Du får sandsynligvis også brug for MitID til at gøre dit kort klar til onlinehandel.
Er MobilePay en del af Danske Bank?
MobilePay er en mobilbetalingsløsning fra Danske Bank A/S. Du kan tilknytte andre funktioner, vi tilbyder i MobilePay, til din brugerprofil. På Mobilepay.dk kan du læse om, hvordan appen fungerer, og hvordan du kan slå visse funktioner til/fra. Danske Bank kan løbende ændre og/eller tilpasse funktionerne i MobilePay.
Kan man betale med MobilePay til Swish?
Swish åbner op for samarbejde med MobilePay og Vipps – men der er endnu ingen tidsplan for, hvornår transaktioner på tværs af grænserne kan finde sted.
Kan man betale med PayPal i Danmark?
Det er gratis at oprette en PayPal-konto og betale med PayPal, medmindre du handler i udlandet og betaler i en udenlandsk valuta. Der er ingen gebyrer, hvis du bruger din PayPal-saldo til at overføre penge i danske kroner til venner og familie i Danmark.
Hvad hedder MobilePay i Tyskland?
Medlemmerne i organisationen vil fra starten være Mobilepay (Danmark og Finland), belgiske Banccontact Payconiq, Bluecode fra Tyskland og Østrig, SIBs fra Portugal, Swish fra Sverige, Vipps fra Norge og Twint fra Schweiz.
Er MobilePay Visa eller Dankort?
Du kan bruge følgende kort i MobilePay: VISA. VISA/Dankort.
Er MobilePay knyttet til kort eller konto?
MobilePay bruger automatisk det betalingskort, som er sat til at være det primære kort. Du kan let vælge et andet, når du betaler eller overfører penge. Du skal bare klikke på feltet lige under kommentarfeltet, inden du godkender betalingen. Sæt hak ved det kort, du vil bruge og godkend betalingen.
Hvem tjener penge på MobilePay?
Blandt andet tjener banken penge på at sælge MobilePay-erhvervsløsninger til danske forretningsdrivende, som de kan anvende til at modtage betalinger med - løsninger, som virksomhederne betaler et fast gebyr for at benytte samt et transaktionsgebyr, lyder det.
Kan ens MobilePay blive lukket?
MobilePay har ret til uden varsel at spærre for din adgang til at benytte MobilePay af sikkerhedsmæssige hensyn og/eller ved mistanke om uberettiget brug, herunder hvis: Det/de kort eller den/de modtager- og/eller afsenderkonto/konti, der er tilknyttet MobilePay, lukkes eller spærres.
Hvad er gebyret på MobilePay?
Vi opkræver dig ingen gebyrer, når du bruger MobilePay til at sende penge til andre eller betale i forretninger eller til virksomheder. Vi har nogle tilvalgsløsninger, som kan være pålagt et gebyr – du kan se hvilke tilvalgsløsninger, der er pålagt et gebyr i dette dokument.