Er du blevet akut syg eller kommet alvorligt til skade, skal du kontakte din egen læge eller lægevagten - telefon: 70 150 300. Ring altid før du tager på akutmodtagelsen (skadestuen).
Hvad er forskellen på skadestue og lægevagt?
Ring 1813, hvis du har brug for hjælp ved skade eller pludselig sygdom. Du skal altid ringe 1813, hvis du mener at have behov for behandling på en akut modtagelse eller akutklinik (tidligere kaldet skadestuer). Akutmodtagelserne er døgnåbne. De behandler både større og mindre skader samt akut sygdom.
Kan man gå direkte på skadestuen?
Hvis din egen læge eller lægevagten vurderer, at du skal på skadestuen eller en akutklinik får du besked om, hvor du skal møde op. Lægen kontakter skadestue eller akutklinik og giver besked om, at du kommer. Du skal ikke selv ringe til dem.
Hvad er forskellen på 1813 og lægevagten?
Telefonopkald besvares af forskellige faggrupper alt efter region: I regioner med vagtlægeordninger besvares alle opkald af læger. Region Sjællands akuttelefon besvares af sygeplejersker. På Akuttelefonen 1813 besvares opkald i dagtiden af sygeplejersker, mens der både er læger og sygeplejersker i vagttiden.
Hvad kan man bruge lægevagten til?
- ved akut opstået sygdom.
- ved sygdom, som ikke kan vente til den praktiserende læge åbner.
- ved akut forværring af i forvejen bestående sygdom.
- ved mindre skader.
Emergency Room 911 or Urgent Care or Doctor Visit | Medical Advice With Doctor ER
Hvad gør man hvis man skal på skadestuen?
Skadestuen: Ring 1818
Hvis du bliver skadet fysisk, kontakt skadetelefonen, før du møder op til behandling. Find info om skadestuer. Ring 112 ved livsfare.
Hvornår skal man tage til lægevagten?
Hvis du er kommet til skade eller er blevet pludselig syg, så ring til lægevagten på 70 150 300 uden for din egen læges åbningstid. Ring til 112, hvis nogen er i livsfare. Er det ikke akut, skal du altid ringe til din ege læge. Husk det, så ringer du altid rigtigt.
Hvorfor ringer man til lægevagten?
Hvis du bliver syg og akut har behov for medicin, som ikke kan vente til din egen læge åbner, kan du ringe til Region Midtjyllands lægevagt på 70 11 31 31.
Hvad koster det at komme til vagtlægen?
Hvad er vagtlægen
Når du har talt med en vagtlæge, vil vedkommende hjælpe dig videre. Det kan være, du skal opsøge din egen læge. Det kan også være, du skal forbi lægevagten, en skadestue eller en akutklinik. Det koster ikke noget, andet end eventuelle telefonudgifter, at ringe til en vagtlæge.
Kan lægevagten udskrive medicin?
Vagtlægen udsteder kun recepter til behandling af akut opstået sygdom eller ved uopsætteligt behov. Hvis der ved uopsætteligt behov udskrives recepter på vanlig medicin, udskrives den mindst mulige mængde, som kan række, indtil patienten igen kan kontakte egen læge.
Hvor lang tid skal man vente på skadestuen?
Målene er, at 75 procent af alle patienter skal behandles inden for én time, og 95 procent er behandlet inden for tre timer, og på skadestuerne har man indført forskellige tiltag for at leve op til målene.
Kan man ringe til 1813 i dagtimerne?
Ved akut sygdom på hverdage mellem kl. 8 og 16 hjælper egen læge i hele tidsrummet. Ved akut sygdom om aftenen eller i weekenden hjælper Akuttelefonen 1813. Ved akut skade døgnet rundt hjælper Akuttelefonen 1813.
Hvornår må man ringe til akut?
112 er politiets landsdækkende alarmnummer, der skal bruges hvis: der er sket en ulykke, en alvorlig forbrydelse eller opstået brand. der er fare for liv, ejendom eller miljø der er akut brug for politiets udrykning, ambulance, brandvæsen eller miljøberedskab.
Er skadestue og akutmodtagelse det samme?
Alle skadestuer skifter navn
januar enten akutmodtagelser eller akutklinikker.
Kan man skrive til 1813?
Send sms til 52 24 18 13 og skriv 1813 i tekstfeltet. Herefter modtages et link, hvor man skal registrere sit telefonnr. og cpr-nr. Derefter forsættes samtalen via sms.
Kan man ringe til 1813 hvis man har blærebetændelse?
1813-lægevagten tilser patienter med mindre, akutte lidelser som f. eks. øresmerter, halsbetændelse, ondt i ryggen, blærebetændelse, influenza og hududslæt.
Hvornår modtager lægevagten flest opkald?
Se hvilke tidspunkter vi typisk modtager flest opkald til Lægevagten. På hverdage er det ofte lettest at komme igennem til lægevagten mellem kl. 17 – 20. Hvis du har brug for råd og vejledning, kan du i telefonen vælge Sundhedsfaglig Rådgivning, som kan hjælpe dig med svar om sundhed og sygdom.
Hvad tjener en læge på en lægevagt?
I gennemsnit tjener en vagtlæge omkring 1000 kroner i timen3. 2017. I lægevagten er honoraret højere, hvis man afslutter et forløb i telefonen, end hvis man henviser patienten til at blive tilset enten på et konsultationssted eller ved et sygebesøg.
Hvor længe efter en skade kan man tage på skadestuen?
Du kan henvende dig til regionens akutmodtagelser, akutklinikker eller skadestuer, hvis du har fået en akut skade inden for de sidste 24 timer.
Kan lægevagten komme ud?
Akuttelefonen 1813's læger kører på hjemmebesøg, men kun hvis: Det vurderes, at der er akut behov for, at en læge tilser borgeren. Borgeren ikke kan transporteres til en akutmodtagelse eller -klinik uden, at det går ud over borgerens helbred.
Kan lægevagten udskrive penicillin?
Man udskriver ikke antibiotika i telefonen, medmindre der er tale om en sikker øjenbetændelse eller en sikker blærebetændelse. Det er stort set de eneste to tilstande, hvor vi kan acceptere at udskrive telefonrecepter«, siger han til Politiken.
Hvordan kontakter man lægevagten?
Ring altid før du tager til lægevagten - tlf. 70 150 300. I livstruende situationer skal du altid ringe 1-1-2.
Hvornår har lægevagten mest travlt?
Det er derfor, at lægevagten oplever et pres kl. 16. Men det må være rimeligt, at man skal kunne få fat i egen læge mellem 8 og 16.
Hvad er en akut skade?
En akut skade opstår typisk i forbindelse med en kraftig eller eksplosiv bevægelse med maksimal kraftudfoldelse eller hurtigt retningsskifte. Ved akutte skader bliver ledbånd, sener, muskler eller knogler påvirket ud over deres normale evne til at strække og til at give efter.
Kan man bare møde op på akutmodtagelsen?
Du skal henvises af en læge for at komme på Skadestuen. Det betyder, at du altid skal kontakte din egen læge eller Lægevagten, før du kommer. Du kan ikke kontakte Skadestuen direkte eller møde op uden at have ringet først.