Nebbiolo, rødvinsdrue fra Italien, hvor den især dyrkes på kalkholdige jorder ved Barbaresco og Barolo i Piemonte. Druen giver kraftige, holdbare og garvesyrerige vine med duft af tjære og roser. Den er også kendt som spanna. Se også barbaresco og barolo.
Hvad er Nebbiolo vin?
Nebbiolo er kongedruen i Piemonte, hvor den danner rygraden i de kendte italienske rødvine Barolo og Barbaresco. Druens navn kommer fra "Nebbia" (tåge), som refererer til tågen, der typisk optræder i Langhe-regionen i efteråret. Hos Jysk Vin finder du et godt udvalg af vine lavet på Nebbiolo-druen.
Hvad betyder Barolo?
Barolo har sit velklingende navn fra landsbyen Barolo, der ligger i Langhe. Barolo har en kendt lillebror, Barbaresco, som den ofte sammenlignes med. Fællestrækkene er, at Barolo og Barbaresco altid laves 100% på Nebbiolo. Nebbiolo er den kvalitetsmæssige bedste blå sort i Piemonte.
Hvad spiser man til Nebbiolo?
Vine på nebbiolo druen er gode til rødt kød, lam, vildt med kraftig sauce, retter med trøffel, svampe-retter, kylling, faste oste og sammenkogte kødretter i vinsauce. Det er i det hele taget en god mad vin og er ikke umiddelbart en oplagt hygge-vin uden.
Hvordan smager Nebbiolo?
- OphavNebbiolo.
- FarveBlå
- OprindelseItalien.
- Primære områdePiemonte.
- DuftnoterHindbær, ribs, blåbær, kirsebær, rose, viol, trøffel, peber, chokolade, røg.
- Synonymer. Chiavennasca. Picutener. Spanna.
NEBBIOLO - "BAROLO-DRUEN" | Alt hvad du behøver at vide | Guldkorn fra Sommelieren
Hvad drikker man Nebbiolo til?
Den syreholdige vin går således bedst med sød og krydret mad som eksempelvis rødt kød eller lam. Druen er desuden kendt for at være formidabel sammen med trøffel, mens også svamperetter, kylling, forskellige oste og sammenkogte retter går rigtig godt sammen med en Nebbiolo.
Hvor kommer Nebbiolo fra?
En af Italiens konger, når det kommer til druesorter, er Nebbiolo-druen. Denne drue har sin stamme fra Piemonte i Norditalien, hvor den med sin fantastiske intensitet og kraft er blevet en meget kendt vinsort.
Hvad smager Barolo af?
Barolo er en frugtig vin med florale elementer som viol og er præget af mørke noter af trøffel, chokolade, lakrids og blomme. Det er en vin med udviklingspotentiale, så smagsoplevelsen kan være meget forskellig fra unge til gamle Barolo-vine.
Hvilken drue er Barolo lavet på?
Barolo er udelukkende lavet på druen Nebbiolo og er kendt som ”kongernes vin”. Det er også den italienske rødvin, der minder mest om de røde Bourgogne-vine, når det kommer til elegance. Der er her tale om en tanninrig, majestætisk og elegant rødvin med en lys kerne af frugt.
Hvad er sundest øl eller rødvin?
Så i dag er der bred enighed blandt forskerne: Vin er ikke sundere end øl, men et moderat forbrug af øl og vin er forbundet med samme reduktion i risiko for diabetes og hjerte-kar-sygdomme.
Hvorfor hedder det Amarone?
Hvorfor hedder det Amarone? Navnet 'Amarone' kommer fra det italienske ord for 'bitter', nemlig "amaro". Det benyttes for at adskille den søde dessertvin Recioto della Valpolicella, som laves på samme druer.
Hvad betyder Amarone?
Amarone, der betyder bitter på italiensk, fik i tidernes morgen sit navn for at adskille sig fra dessertvinen Recioto. I dag er Amarone en af de mest populære vine i verden, og særligt i Danmark har Amarone vinen vundet stor popularitet.
Hvad er bedst Brunello eller Barolo?
Hvad er bedst Barolo eller Brunello? Barolo og Brunello er to af de mest kendte rødvine fra Italien. Begge vine er kendt for deres stærke smag og aroma. Barolo er lavet af Nebbiolo druer og kommer fra Piemonte regionen, mens Brunello er lavet af Sangiovese druer og kommer fra Toscana regionen.
Hvad betyder Sangiovese?
Sangiovese er en italiensk druesort, der primært dyrkes i Toscana. Navnet stammer fra det latinske udtryk 'Sanguis Iovis', som betyder Jupiters blod.
Hvad er Langhe Nebbiolo?
Nebbiolo Langhe hedder vinen, hvor Langhe er det bjerg- eller bakke-område, som Barolo og Barbaresco-distrikterne befinder sig i. Druerne til vinen kommer netop fra DOCG-vinmarker, i Barbaresco, men da den er aftappet hos koopertiv, kalder man det en deklassificeret Barbaresco.
Hvad er Barbera vin?
Barbera er en klassisk druesort med oprindelse i Piemonte. Det er en fantastisk madvin og en meget populær drue i dens hjemland. Druens kendetegn er dens frugtighed og karakter af kirsebær og ikke mindst kirsebærkerne. Det kan udmønte sig i en mandel/marcipan tone.
Hvad er forskellen på Nebbiolo og Barolo?
NEBBIOLO DOC / DOCG
Nebbiolo-vine produceres af Nebbiolo-druer fra hele Langhe-området. Modsat Barolo og Barbaresco er der ikke lagringskrav, så her kan producenten eksperimentere mere frit med at lagre vinen på store egefade, små barriques eller ståltanke.
Hvilken drue er Valpolicella?
Valpolicella består primært af Corvina-druer
Almindelig Valpolicella er en blandingsvin, som primært produceres af druerne Corvina eller Corvinone, der giver vinene en velafbalanceret smag, krop og fylde.
Hvilken drue er Chianti lavet på?
Nu om dage bruges denne type flaske kun af få Chianti producenter, og vinen kommer oftest i almindelige flasker. For at en vin kan klassificeres som Chianti, skal den indeholde minimum 80 % Sangiovese druer.
Hvad koster en flaske Barolo?
Barolo Serralunga
299,95 kr. Pris v/1 stk 349,95 kr.
Hvilke druer er der i Amarone?
Såvel Amarone som Recioto laves på især Corvina-druen, men gerne i et blend med Corvinone, Rondinella eller Molinara. Loven siger, at der skal bruges Corvina og Rondinella, mens de andre er valgfrie. Efter gæring og filtrering lagres vinen på store eller små fade alt efter producent.
Er Barbaresco en drue?
Barbaresco laves på samme druesort som Barolo, nemlig 100% Nebbiolo. Der er derfor naturlige ligheder. Men der er ikke tale om en lille og mindre intens Barolo, som mange fejlagtigt tror. Barbaresco er en lettere udgave af Barolo, med mindre struktur, men med mere elegance.
Hvad betyder vino tinto?
Spansk og portugisisk for rødvin. Rojo betyder rød, men når det er vin, er det Tinto.
Hvordan drikker man Barolo?
Barolo er en vin med høj kompleksitet og meget syre og tannin Du kan allerbedst nyde dens kraft og dybde til retter som for eksempel rødt kød, lam og vildt, retter med trøfler eller svampe eller de gode, faste oste. Når først du har smagt en Barolo, drikker du aldrig dårlig rødvin igen.
Hvor gammel skal en Barolo være?
eks. siger tommelfingerreglen at en flaske Barolo mindst bør ligge i 10 år, mens en flaske Beaujolais har ry for at bør drikkes samme år som den er produceret. Der findes dog en række metoder hvorved du kan finde ud af hvornår du bør drikke din rødvin så den fremstår fra sin bedste side.