Basis sundhedstjek Få mere viden om din krops sundhed, og hvor du kan sætte ind for at forbedre. Få målt kolesterol, langtidsblodsukker samt blodtryk og puls. Desuden får du en detaljeret kropsanalyse, målt dit kondital (VO2-max) og din lungekapacitet.
Hvad indeholder et sundhedstjek?
Helbredstjek kan bestå af følgende undersøgelser: måling af vægt og BMI, blodtryk, puls, kolesterol, blodsukker, kondition, lungefunktion og hjerterytme. En væsentlig del af et helbredstjek er en samtale om den generelle helbredstilstand.
Hvad består et helbredstjek af?
Blodsukker, blodtryk, lungetest, vægt, kolesterol, alkoholvaner og rygning. Et sundhedstjek giver som ydelse et samlet billede af din sundhed og kan munde ud i nogle gode råd og anbefalinger til en sundere livsstil.
Hvad koster et sundhedstjek hos lægen?
Et helbredstjek hos din praktiserende læge kan være op til 400 kroner dyrere end hos nabolægen. Når du skal have dit kørekort fornyet, skal du en tur til lægen for at få lavet en helbredsundersøgelse. Men afhængig af, hvilken læge du går til, kan prisen være alt fra 200 til 600 kroner.
Kan man få et fuldt sundhedstjek?
Få et helbredstjek. Du kan vælge at et årligt helbredstjek skal være inkluderet i dit Falck Sundhedshjælp-abonnement. Tjekket kan fås i tre forskellige varianter. Et basis, udvidet og premium helbredstjek, der på hver sin måde har dit helbred i fokus.
Sundhedstjek - Vigtige screeninger og tests, du skal være opmærksom på
Hvad er en helbredsundersøgelse hos lægen?
En helbredsundersøgelse består af:
Arvelige dispositioner og/eller tidlige symptomer på sygdom drøftes. Livsstilssamtale med læge med udgangspunkt i vores spørgeskema “Personlig Sundhed” En snak om din mentale sundhed. Flere diagnostiske undersøgelser afhængig af hvilken helbredsundersøgelse, der vælges.
Hvor lang tid tager et sundhedstjek?
Hvor lang tid tager det? Et sundhedstjek tager 15 – 30 minutter og varierer afhængig af dit kæledyrs aktuelle sundhedstilstand.
Er sundhedstjek gratis?
Et sundhedstjek er en gratis samtale ved en sygeplejerske og en psykolog, hvor du kan tale om din fysiske, psykiske og seksuelle sundhed og trivsel. Vi taler om lige præcis det, der fylder hos dig. Du kan også få målt din højde, vægt og fedtprocent.
Kan man få et sundhedstjek hos egen læge?
Et sundhedstjek består af tre elementer: Borger og eventuelt dennes støtteperson bestiller tid ved egen læge til et sundhedstjek. Ved tidsbestillingen vil lægen/almen praksis informere om, hvor og hvornår der skal tages blodprøve inden sundhedstjekket.
Hvor meget koster helbredstjek?
Helbredsundersøgelser. Basis Helbredskontrol Pris 1.850 kr. Mellem Helbredskontrol Pris 4.250 kr. Udvidet Helbredskontrol Pris 5.500 kr.
Hvor ofte bør man gå til læge?
I gennemsnit konsulterer danskere i aldersgruppen 30-64 år lægen 6,6 gange om året. Kvinder gør det mest. De kontakter lægen lidt over otte gange om året, mens mænd gør det fem gange pr. år.
Hvor kan man få lavet en sundhedstest?
Få en sundhedstest hos lægen, sygeplejersken eller fysioterapueten. Når du har Falck Sundhedshjælp får du adgang til et årligt tjek af din sundhed.
Hvor mange forebyggende helbredsundersøgelser tilbydes der?
Børn under den undervisningspligtige alder skal tilbydes 7 forebyggende helbredsundersøgelser, heraf 3 i barnets første leveår. Stk. 2. Undersøgelserne skal så vidt muligt foretages på følgende alderstrin: 5 uger, 5 og 12 måneder samt 2, 3, 4 og 5 år.
Hvad er en udvidet helbredsundersøgelse?
Et udvidet sundhedstjek er et tjek af blandt andet BMI, blodsukker, blodtryk, fedtprocent, kolesterol og lungefunktion. Sundhedstjekket er med til at give et samlet billede af din sundhed og kan ligeledes være med til at opdage og forebygge eventuelle sygdomme i god tid.
Hvad kan praktiserende læge henvise til?
Vi kan henvise til hospital, enten til undersøgelse og behandling i et ambulatorium eller til akut eller planlagt indlæggelse. Undersøgelse og behandling på offentligt hospital er gratis for alle med dansk sygesikringskort.
Hvad betyder det at få en henvisning fra lægen?
En læge eller en tandlæge kan sende en patient til yderligere undersøgelse eller behandling på et hospital. Dette kaldes en henvisning og indeholder en beskrivelse af patientens tilstand og behov.
Hvad gør man hvis ens læge ikke tager en seriøst?
Din praktiserende læge har mulighed for at henvise dig til forskellige former for specialister, som ved særligt meget om et bestemt emne. Fx en gynækolog, en hudlæge, øjenlæge eller en øre-næse-halslæge. Derudover kan din læge henvise dig til psykologhjælp hos kommunen, en privat psykolog eller en psykiatrisk afdeling.
Kan en praktiserende læge afvise en patient?
En læge kan ved henvendelse til regionen frasige sig en patient, som ikke følger lægens anvisninger, eller som har udvist en sådan uacceptabel adfærd, at tillidsforholdet mellem læge og patient må anses for brudt, eller hvor det af anden grund er urimeligt, at lægen skal fortsætte samarbejdet.
Kan man kræve en MR scanning?
Man kan nemlig godt få foretaget en MR scanning uden henvisning fra en læge, hvis man bare ved hvor man skal lede. Faktisk kræver det ikke meget mere end en googlesøgning for at finde frem til steder hvor man kan foretaget en MR scanning uden henvisning. Dog sker dette naturligvis på egen regning.
Kan man komme til speciallæge uden henvisning?
Hvornår kommer du til en speciallæge? Det er din egen læge, der vurderer, om du har brug for at blive henvist til en speciallæge. Nogle speciallæger kræver dog ikke en henvisning fra din egen læge. Det er øjen-, øre-, næse- og halslæger, som du kan kontakte direkte for at få en tid.
Er speciallæge gratis?
Alle, der er tilmeldt folkeregistret i Danmark, er omfattet af sygesikringen og får et sundhedskort. Sundhedskortet giver ret til gratis behandling hos egen læge og speciallæger. Desuden kan du få tilskud til medicin, tandlægehjælp, tandpleje, fysioterapi, fodterapi, kiropraktorhjælp og psykologhjælp.
Kan man kræve en henvisning?
Kan jeg selv bestemme, om jeg vil henvises? Hvis du er gruppe-1-patient kan du som udgangspunkt ikke “bede om" eller "kræve" en henvisning til en anden speciallæge eller et hospital. Behovet for viderehenvisning er en lægefaglig afgørelse og det er et krav, at du er undersøgt først af din praktiserende læge.
Hvor kan man få målt din biologiske alder i blodet?
Hvis du godt vil kende din krops biologiske alder, kan du få foretaget en Bodyage-test. Det er en test, som du kan få taget i et fitnesscenter, hos en diætist eller en fysioterapeut. Du får målt dit blodtryk, din fedtprocent og din muskelstyrke. Derefter får du udregnet dit BMI-tal, og du gennemgår en konditionstest.
Hvornår skal man til læge?
Søg læge hvis du har været bevidstløs efter hovedskaden og/eller hvis du har kvalme, hovedpine, synsforstyrrelser og du kaster op. Blødninger/flænger. Hvis blødningen er kraftig og ikke stopper med kompression inden for 10-20 minutter, skal du kontakte en læge.
Hvor lang tid tager en konsultation hos lægen?
Få mest muligt ud af din tid
Når en aftale hos lægen varer i knap 10-15 minutter, er det vigtigt at møde forberedt. En almindelig konsultation i en dansk praksis varer ofte 10-15 minutter.