Microcement er et mindre lag af cement, der kan tilføjes til alle typer af overflader i hjemmet. Man behøver ikke meget microcement per kvadratmeter, hvilket gør det økonomisk og effektivt til brug på forskellige overflader i hjemmet.
Er MicroCement vådrumsgodkendt?
❌ Vådrum: Ønsker du at bruge microcement i badeværelset, skal du være opmærksom på, at det ikke i sig selv er vådrumsgodkendt. Du skal derfor først etablere en godkendt opbygning på dit undergulv som f. eks. vådrumsmembran og fliser.
Hvor længe holder MicroCement?
Det er meget holdbart og kan holde i mange år, hvis det vedligeholdes korrekt. Det er nemt at rengøre og vedligeholde, da det har en glat og jævn overflade. Det er vandtæt, hvilket gør det velegnet til brug i vådrum og andre steder, hvor vand kan være et problem. Det indeholder ikke skadelige kemikalier.
Er MicroCement billigere end fliser?
Sammenlignet med traditionelle flisegulve kan MicroCementgulve ofte være en mere omkostningseffektiv løsning. Afhængig af hvilke fliser du anvender, vil priserne ligge mellem 200-2.000 kr. pr. m2, hvor MicroCement som tidligere nævnt ligger på 200-500 kr.
Hvad er bedst, MicroCement eller silkecement?
Mikrocement bliver først vandtæt, når det får en topcoat. Hvis du drømmer om et moderne, nordisk udtryk med et råt betonlook, er silkecement et godt valg. Med silkecement får du et slidstærkt, fleksibelt materiale, der kan tilpasses dine ønsker og behov.
Hvad er mikrocement? Af CARRcrete
Hvad koster silkecement pr. m2?
Hvad koster silkecement? Prisen for silkecement ligger typisk på omkring 250 til 500 kroner per kvadratmeter. Dertil kan komme andre omkostninger, såsom armeringsnet, arbejdskraft og membran til vandtætning.
Hvor holdbart er silkecement?
Silkecement er fuldstændig vandtæt, hvilket gør det ideelt til badeværelser og andre vådrum. Det beskytter effektivt mod fugtskader og bevarer sit flotte udseende i mange år, hvilket gør det til et langsigtet og pålideligt valg. En anden væsentlig fordel ved silkecement er dens slidstyrke.
Kan man selv påføre microcement?
Ja, det er muligt at påføre MicroCement selv, men det kræver en vis mængde kendskab til materialet for at opnå et tilfredsstillende resultat.
Kan microcement tåle vand?
Microcement har en god vedhæftningsevne, som gør den i stand til at hæfte på næsten alle typer overflader. Nogle typer microcement kan tåle vand, men andre kan ikke, figur 1-3. Det er derfor langt fra alle typer microcement, der er egnede til vådrum.
Kan MicroCement bruges i brusekabinen?
Microcement er 100% vandtæt, og kan derfor også anvendes i selve brusekabinen, hvis det er udført efter gældende lægningsvejledning.
Hvad er forskellen på MicroCement og epoxy?
MicroCement er velegnet til boligens badeværelser, bryggers og køkkener, mens epoxy er optimalt til områder med høj belastning, som garagegulve og industrielle miljøer. MicroCement vælges for sin æstetikken, mens epoxy foretrækkes for sin funktionalitet.
Kan man slibe MicroCement?
2-4 timer efter påføring af det sidste lag MicroCement er det tørt og kan slibes. Til slibning af det sidste lag anbefaler vi, at starte med sandpapir korn 60-80 med en roterende slibemaskine. Efterfølgende slibes sidste lag grundigt med korn 120- 180 afhængigt af den ønskede overflade.
Hvor lang tid tager det at lægge microcement?
Hvor lang tid tager en Microcement behandling? Man skal påregne at overfladebehandling med microcement tager 3-5 dage afhængig af projektets omfang. Hvert cementlag skal hærde, inden det næste lag bliver lagt. Derudover skal man påregne yderligere 2 tørredage, inden gulvet kan tages i brug.
Kan man male ovenpå microcement?
Kan man male ovenpå microcement? Ja, med vores produkter kan du male ovenpå microcement, men det kræver korrekt forberedelse for at sikre god vedhæftning. Overfladen skal være ren og tør, og vi anbefaler at bruge en primer.
Kan man fjerne microcement?
Hvordan rengøres MicroCement? Til daglig rengøring anvendes vand og MicroCleaner eller et mildt rengøringsmiddel med en pH over 6. For at være 100% sikker på at rengøringsmidlet ikke beskadiger MicroCoaten anbefaler vi, at du foretager en test et næppe synligt sted inden første brug.
Er MicroCement og silkecement det samme?
Både silkecement og microcement kan bruges til en bred vifte af overflader, men de har forskellige æstetiske egenskaber, der gør dem unikke. Silkecement skaber en glat, ensartet overflade med et moderne nordisk udtryk, mens microcement har en mere tekstureret finish, der kan tilpasses til et råt, industrielt look.
Hvor mange lag MicroCement?
MicroCement skal altid påføres i 2-3 tynde lag, med mellemslibninger mellem hvert lag. Til mellemslibninger anvendes korn 80, 120 og 180. Tørretid: Hvert lag MicroCement skal tørre i min. 2-4 timer, inden slibning.
Kan man skifte farve på MicroCement?
Kan man ændre farven eller udseendet på MicroCement, når der er påført MicroCoat? Ja, det er forholdsvis nemt både at ændre farve og udtryk på MicroCement.
Er microcement dyrt?
Normalt ligger prisen på microcement på mellem 100-120 kr. pr. m2 - når du gør det selv. Hvis du skal have professionel hjælp, bliver prisen en del dyrere.
Er microcement godt?
MicroCement er et populært valg til boligindretning og er ofte brugt til at skabe en industriel eller minimalistisk stil. Det er også et godt valg, hvis du ønsker et gulv, der er nemt at vedligeholde og holdbart. Det er nemt at rengøre og har en god modstandsdygtighed over for slid og ridser.
Er silkecement dyrt?
Et konkret eksempel på prisen for silkecement er en terrasse på 20 kvadratmeter. Prisen for materialer vil typisk være omkring 5000 kr. Arbejdskraften kan koste omkring 2000 kr. Der kan også være ekstra omkostninger som f.
Hvad ligner microcement?
Microcement (eller microbeton) er spartelprodukter, der kan danne en synlig, rå overflade på gulve og vægge. Microcement, microbeton, basebeton, silkebeton, Conteco. Navnene er mange, og der er små forskelle, men i bund og grund er de alle spartelmasser, der påføres vægge og gulve i et tyndt lag.
Kan man bruge microcement på fliser?
Microcementen kan påføres direkte på de gamle fliser, og så er produktet 100% vandtæt og dermed velegnet til vådrum. Microcement er et meget rengøringsvenligt produkt, som kræver minimal vedligeholdelse. Ved anvendelse på beton og andre sugende underlag, anbefaler vi brug af Microprimer frem for Microsandprimer.