Sake (酒) (udtales [sake] på japansk) er en alkoholisk drik fra Japan. Drikken laves af ris. På japansk er sake ordet for en hvilken som helst alkoholisk drik, mens ordet for sake er Nihonshu (日本酒), hvilket betyder japansk sake.
Hvad betyder sake?
Sake er på japansk egentlig bare samlebetegnelsen for alle alkoholiske drikke, så når vi snakker om sake herhjemme refererer vi i virkeligheden til “nihonshu”, som betyder japansk spiritus.
Hvad er sake lavet af?
De fineste sake er lavet af høj kvalitet rismel og klare, rene vand, der er kogt til en blød melmass, der derefter fermenteres med en særlig type gær og en type mold kaldet koji. Sake kan nydes på en række måder, men det er bedst når det serveres koldt eller ved stuetemperatur.
Hvilken drik er en sake?
Sake er en japansk alkoholholdig drik, der laves af ris, vand, gær og en type kultivar korn kaldet koji. Den produceres ved en fermenteringsproces, der er lidt lig med den, der anvendes til at lave øl. Sake har typisk en alkoholprocent på mellem 14% og 16%.
Hvornår drikker man sake?
For Sake egner sig til mange forskellige måltider og anledninger. Drikken er dog især velegnet til fisk og skaldyr, hvilket også er grunden til, at den ofte serveres til sushi. Det skyldes den lave koncentration af jern og svovloxider i Sake – en egenskab, der gør den ikke-reaktiv med fiskens fedtstoffer.
Sake 101 (introduktion til saketyper)
Hvad smager sake af?
Sake er en ren, smagfuld, japansk risvin, som ofte er lidt tør, ofte lidt sødmefuld og gerne med et touch af salt, kartofler og svampe og fyldig umami. Den har gerne et let frugtig, tropisk og blomstret aroma lidt ligesom hvidvin. Den er blød og let at drikke - og det har man gjort i Japan i over 2500 år.
Hvor stærk er sake?
Sake er ikke så stærk som du måske tror
Generelt har Sake et alkoholindhold på omkring 15 til 16% - kun et par procent højere end 12 til 14% som man kender fra f. eks. hvidvin. Det gør at Sake passer godt til en bred vifte af smagfulde retter, såsom skaldyr, kød og ost.
Hvor kan man købe sake i Danmark?
På Pandasia.dk har vi samlet et bredt udvalg af spiritus, vin og sake, der kan fuldende din asiatiske madoplevelse. Udvalget er sammensat af kvalitetsrige mærker, men samtidig til billige priser. Sake er en velsmagende drik, som kan nydes til et lækkert måltid.
Hvor mange procent er sake på?
Alkoholprocenten i sake er imidlertid højere end den i øl og i vin - typisk vil den ligge på omkring 15 % - men præcis som med øl og vin, så findes der mange forskellige mærker og typer af sake, og ren sake vil som regel have en alkoholprocent på omkring 20 %, inden det bliver fortyndet med vand.
Hvordan serverer man sake?
Sake serveres ofte med måltider. Afhængigt af farve, bouquet og aroma bringer det smagen af fisk og kød frem. Sake kan serveres med varme retter, kolde retter, og kan også serveres med snacks såsom ris kager eller ginkgo frø.
Hvad spiser man til sake?
Ligeledes, komplimentere de mere aromatiske sake typer som Ginjo/Daiginjo både cremet og let mad såsom risotto, salater, rå fisk eller lufttørret kød til perfektion.
Hvad koster sake?
149,75 kr. Pr. stk.
Hvad drikker man i Japan?
Sake: Japans nationaldrik, sake, er egentlig en risvin, men den brygges mere som en øl end en vin, hvilket giver den en mildere smag end vin og en mere frugtagtig aroma end øl. Shōchū: Denne drik er stærkere end vin og sake og typisk destilleret fra ris, byg, søde kartofler, boghvede eller brunt sukker.
Hvad er sake krydsord?
Sake (eller shu) betyder alkohol og nihonshu dermed japansk alkohol.
Hvordan udtaler man sake?
Sake (酒) (udtales [sake] på japansk) er en alkoholisk drik fra Japan. Drikken laves af ris. På japansk er sake ordet for en hvilken som helst alkoholisk drik, mens ordet for sake er Nihonshu (日本酒), hvilket betyder japansk sake.
Hvad er SOJU lavet på?
Soju er en koreansk spiritus, som oftest er en klar destilleret spiritus. Soju er ofte lavet af ris, ligesom mange andre drikkevarer i Korea. Soju er en spiritus som ofte ligger i den stærke ende med et indhold af 10-30% alkohol. På trods af det er Soju også en god drik, som kan få glæden frem hos de fleste.
Hvor er sake fra?
Hjemmelavet Sake – Japansk risvin
Risvin er vin fremstillet ved gæring af ris. Afhængig af fremstillingsforløbet, vil man kunne fremstille risvin lige fra det simple til det meget komplekse og smagfulde, med indhold af 14 – 19% alkohol.
Hvor meget drikke?
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man ikke drikker mere end 10 genstande om ugen uanset om man er mand eller kvinde, og at man ikke drikker mere end fire genstande på samme dag. Hvis man har et forbrug, der ligger på dette niveau eller under, har man lav risiko for at udvikle sygdomme på grund af alkohol.
Hvor meget ren alkohol er der i en genstand?
En genstand svarer groft sagt til 10-12 g ren alkohol (se figur 1). På nogle restauranter og barer kan en drink også indeholde mere end én genstand.
Er risvin og sake det samme?
Sake er en japansk risvin fremstillet ved gæring af ris, en populær drink til Sushi.
Hvad er bedst at drikke til sushi?
Den bedste løsning er tør hvidvin, som har nok syre til at skære igennem fiskens og risens fedtethed. Visse søde vine er også et godt supplement til sushiruller, men de skal serveres afkølet. Sushi kan serveres med enten tør eller sød hvidvin.
Hvordan drikkes risvin?
Shirayuki Sake er fremstillet af gæret ris, det er ikke nogen vin, selv om den ofte kaldes risvin. Teknisk er det en øl, selv om det er hvad, den ligner mindst. Shirayuki Sake drikkes både kold og ret varm. Efter japansk skik serveres Sake varm, fordi varmen frigiver dens kraftige bouquet.
Hvordan smager risvin?
Den er også ofte tilsat salt og sukker for at forbedre smagen og holdbarheden. Hvordan smager Shaoxing risvin? Shaoxing risvin har en kompleks smag og aroma, der kan beskrives som nøddeagtig, jordagtig, og krydret med noter af karamel, soja og blomster. Smagen kan være tør eller sød, afhængigt af vintypen.
Hvad feder mest af alkohol?
Alkohol indeholder mange kalorier, du får generelt færrest kalorier i vin og ren spiritus, mens de sukkerholdige ciders, stærke øl og Baileys er værst. Se tallene her. Hvis du gerne vil tabe dig eller bare generelt tænker over, hvor du kan spare kalorier, så hold øje med dit alkoholforbrug.
Kan man drikke vin til sushi?
Sushi i sin reneste form må betegnes som let og sund mad, og derfor skal vinen også være let. Da fisken samtidig er rå og ikke har smag fra fx stegning, skal vi også finde en frisk vin. Det peger således i første omgang mod en hvidvin, der for de flestes vedkommende netop er lette og friske.