Hvad må kommunen ikke?

Kommunen må ikke indhente oplysninger, der ikke er relevante for sagsbehandlingen. Hvis du oplever, at der indgår oplysninger i din sag, som du finder uvedkommende, kan du drøfte det med din sagsbehandler eller kommentere det i forbindelse med partshøring.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.dk

Hvad kan kommunen tjekke?

Uden samtykke: Kommunen kan indhente oplysninger om økonomiske forhold og ferieforhold fra offentlige myndigheder og a-kasser uden samtykke. visse oplysninger i forbindelse med sager om mellemkommunal refusion.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ast.dk

Kan man klage over kommunen?

Er du utilfreds med sagsbehandlingen eller en afgørelse, der er truffet af en offentlig myndighed i en sag, som du er part i, har du som udgangspunkt mulighed for at klage. I mange tilfælde kan du klage til den myndighed, som har truffet afgørelsen, eller til den overordnede myndighed på området.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvad må en sagsbehandler ikke?

a., at sagsbehandlere har pligt til at inddrage alle saglige hensyn i sagen, og at de ikke må inddrage oplysninger, som ikke har relevans for sagsforløbet. F. eks. må sagsbehandleren IKKE inddrage sine personlige holdninger eller tage usaglige hensyn, når forvaltningen udøver skøn ved behandlingen af en sag.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på livoverlov.nu

Hvem bestemmer over kommunerne?

I sidste ende er det altså staten, styret af regeringen og Folketinget, der overordnet set bestemmer over landets kommuner. Over for det kommunale nærhedsprincip står nemlig ønsket om, at serviceniveauet ikke bliver alt for forskelligt i de danske kommuner.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på faktalink.dk

Køreskolen Overhaling - hvad må du, og hvad må du ikke?



Hvem kontrollerer kommunerne?

Det kommunale og regionale tilsyn varetages af Ankestyrelsen med Indenrigs- og Boligministeriet som overordnet tilsynsmyndighed. Tilsynet kan se på, om en kommune eller region har overholdt lovgivning, der særligt gælder for offentlige myndigheder.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på im.dk

Hvad må kommunen?

Størstedelen af de kommunale opgaver er reguleret ved lov. Det gælder det sociale område, børnepasning, folkeskole, ældrepleje, sundhed, natur, miljø og planlægning. Kommunalfuldmagten er en samlebetegnelse for de ting, kommunen må gøre uden, at tingene er lovreguleret.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på nordjyske.dk

Hvad må Jobcenter spørge om?

Samtalen i jobcentret skal afklare, om du eventuelt har behov for støtte, som kan hjælpe til, at du kommer tilbage til dit job hurtigst muligt. Det kan være, at du skal vende delvist tilbage til dit arbejde, have genoptræning, hjælpemidler, skånehensyn med mere.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sygeguide.dk

Hvad kan kommunen hjælpe med?

Kommunen kan i særlige tilfælde yde hjælp til udsatte borgere, som ikke selv kan betale for visse udgifter. Det kan fx være hjælp til enkeltudgifter, medicin, syge- og tandbehandling, midlertidig huslejeudgifter til udsættelsestruede lejere og flytning.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på star.dk

Hvad er god forvaltningsskik?

God forvaltningsskik er normer og principper for, hvordan myndigheder bør opføre sig i forhold til borgerne. Det betyder generelt, at myndighederne bl. a. skal optræde venligt og hensynsfuldt og på en måde, der styrker tilliden til den offentlige forvaltning.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ombudsmanden.dk

Kan kommunen komme uanmeldt?

UANMELDTE BESØG Kommunen må ikke komme på uanmeldt besøg, med- mindre det er umuligt at tilvejebringe de nødvendige oplysninger på anden måde. Hvis kommunen und- tagelsesvist besøger dig uanmeldt, skal kommunen oplyse dig om, at kommunen ikke har ret til at foretage kontrolbesøg i din bolig.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ft.dk

Hvordan sagsøger man kommunen?

Du sagsøger en person/virksomhed/kommune ved at udtage en stævning. Hvis det er en civil sag (en tvist – modsætning til straffesag), kan du selv sagsøge via min retssag.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på advokatdickmeiss.dk

Hvad koster det at klage?

Det koster 400 kr. (2023) at klage, og du får pengene tilbage, hvis du får medhold i klagen, eller hvis klagen bliver afvist.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Kan kommunen se din bankkonto?

De offentlige myndigheder kan kun overføre penge til din NemKonto. De kan hverken trække penge på kontoen eller se kontobevægelser, og de har ikke direkte adgang til at se dit kontonummer.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på nemkonto.dk

Kan jeg se min sag hos kommunen?

For borgeren er Min Sag tilgængelig via borger.dk og kommunens hjemmeside - og såfremt kommunen tilvælger 3. partsmodulet, anvendes kommunens hjemmeside også til 3. parter, og her kontrolleres for samtykke. I begge tilfælde logges der på med NemID, hvilket resulterer i en individuel sikret adgang.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dataproces.dk

Hvor mange penge må man have i banken som kontanthjælpsmodtager?

Formue og indtægter

Kommunen kan ikke yde kontant- eller uddannelseshjælp, hvis du eller din eventuelle ægtefælle har formue, som kan dække det økonomiske behov. Kommunen ser dog bort fra beløb på op til 10.000 kr., for ægtefæller 20.000 kr.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på star.dk

Kan kommunen hjælpe med tandlægeregning?

Hvis du modtager ydelser svarende til uddannelseshjælps- eller kontanthjælpsniveau, kan du søge om tilskud til tandpleje efter udførelsen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Kan kommunen hjælpe med møbler?

at du har mistet dit arbejde, og skal have en billigere bolig eller at du flytter fra den du har boet sammen med (din samlever), og du ikke selv har råd til at betale, kan du søge kommunen om hjælp til flytningen og til udgifter til at købe det mest nødvendige af møbler, viskestykker osv. (såkaldt etableringshjælp).

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ungokonomi.dk

Kan kommunen hjælpe med el regning?

Kommuner kan ansøge om tilskud fra puljen ved at indsende en ansøgning bestående af et regnskab for kommunens udgifter til henholdsvis hjælp til rimeligt begrundede enkeltudgifter og personligt tillæg, som kan henføres til dækning af modtagerens varme- og el-udgifter.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på star.dk

Hvad kan jobcentret kræve?

Man skal forvente at A-kassen vil kræve at man søger mindst 2 job i gennemsnit pr. uge. Siden 22. marts 2023 har den ledige haft ret til at kræve at møder/samtaler med Jobcenter og A-kasse holdes som digitale møder, det vil sige som telefon- eller video-møder.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på a-kasser.dk

Kan jobcentret raskmelde mig?

Det anbefales, at du skriftligt gør sagsbehandleren i Jobcentret opmærksom på, at du ikke kan rask- melde dig. sandsynlighed kræve at du raskmeldes.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kff.dk

Hvad må man ikke spørge om til en samtale?

Det må du ikke spørge om
  • Race, hudfarve, religion eller tro.
  • Social eller etnisk oprindelse.
  • Seksuel orientering.
  • Politisk anskuelse.
  • Fagforeningsforhold.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på danskerhverv.dk

Hvad har kommunerne ansvar for?

Kommunens opgaver
  • Det sociale område: Finansierings‐, forsynings‐ og myndighedsansvar.
  • Børnepasning.
  • Folkeskolen, herunder al specialundervisning og specialpædagogisk bistand til småbørn.
  • Ældrepleje.
  • Sundhedsområdet: Bl.a. ...
  • Biblioteker, musikskoler, lokale sportsfaciliteter og andre kulturelle områder.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på im.dk

Hvornår skal man indberette til kommunen?

Vi har i Danmark underretningspligt, når børn eller unge under 18 år lever i en truende situation. Det betyder, at hvis du har kendskab til, at et barn udsættes for vanrøgt eller nedværdigende behandling eller lever under forhold, der bringer dets sundhed og udvikling i fare, har du pligt til at underrette kommunen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bornsvilkar.dk

Hvad er en kommunalfuldmagt?

Kommunalfuldmagtsreglerne er en samlet betegnelse for de uskrevne regler (grundsætninger) om kommunernes ulovbestemte opgaver. Hvis en kommunal opgavevaretagelse er reguleret i den skrevne lovgivning (love, bekendtgørelser), skal opgavevaretagelsen ikke også vurderes i forhold til kommunalfuldmagtsreglerne.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på im.dk