Hvad spiser flest danskere juleaften?

af de danskere, som fejrer jul, har and er på menuen juleaften. Derefter følger flæskesteg med 60 pct og så er der langt ned til nummer tre på listen, som er medisterpølse med 14 procent. Otte procent spiser kalkun, mens fem procent vælger gås.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på danishcrown.com

Hvad spiser flest mennesker juleaften?

En analyse finder, at blandt de 95% danskere, der fejrer juleaften, spiser 78% and, 64% flæskesteg, nogle får begge dele, og kun få spiser andet [2]. Kapløbet mellem and og flæskesteg har stået på i 130 år [3].

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ugeskriftet.dk

Hvilken type kød spiser flest danskere juleaften?

Tre ud af fire (75 pct.) får and, to ud af tre (67 pct.) spiser flæskesteg, mens kun én ud af tyve (fem pct.) spiser gås.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på coopanalyse.dk

Hvad er det mest populære julemad i Danmark?

And og flæskesteg skal der til

And (78%) og flæskesteg (65%) udgør for de fleste den klassiske julemad – og som man kan se, så er der mange, der spiser begge dele. Der spises stadig også gås (5%) og kalkun (7%) til juleaften, men det er ikke i vækst.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på coopanalyse.dk

Hvad spiser man den 24. december?

Derfor spiser næsten alle danskere i dag brunede kartofler juleaften. Derudover bliver der også serveret hvide kartofler og mange steder, i især i Jylland, bliver der også serveret kartoffelchips juleaften.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på brugsen.coop.dk

5 europæiske juleretter du bør prøve



Hvad spiser tyskerne til juleaften?

Hvor vi i Danmark spiser stor julemiddag med and, gås eller flæskesteg den 24. december, så spiser tyskerne en mere simpel ret. De får en form for pølser og kartoffelsalat, og så spiser de den store julemiddag med gås, kalkun eller fisk den 25. december.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på riisrejser.dk

Hvad spiser man på juleaften?

Det aftensmåltid, vi spiser juleaften, består som nævnt oftest af and, flæskesteg eller begge dele. Anden og den knapt så almindelige gåsesteg fyldes med svesker og æble for en god smag. Herudover har vi både hvide og brunede kartofler med en kraftig, brun skysovs, lavet på stegeskyen fra kødet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på morefews.dk

Hvad spiser de fleste danskere til juleaften?

af de danskere, som fejrer jul, har and er på menuen juleaften. Derefter følger flæskesteg med 60 pct og så er der langt ned til nummer tre på listen, som er medisterpølse med 14 procent. Otte procent spiser kalkun, mens fem procent vælger gås.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på danishcrown.com

Hvad er klassisk dansk julemad?

Mange danske familier vælger i dag mellem flæskesteg, andesteg og i mindre grad gåsesteg og kalkun til hovedret. I 2011 blev det fundet at and var det mest populære efterfulgt af flæskesteg, kun omkring 8% og 7% spiste gås og kalkun henholdsvis.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Hvad spiser man juleaften i Jylland?

6 ud af 10 sønderjyder svarer i undersøgelsen, at de spiser and juleaften, mens 5 ud af 10 spiser flæskesteg. Hver fjerde sønderjyde – og dermed næsten tre gange så mange som landsgennemsnittet – spiser kalkun juleaften, mens mere end hver fjerde nordjyde og hver tredje fynbo foretrækker medisterpølsen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på christiansfeld-avis.dk

Hvad spiser folk mest til jul?

Blandt de 95% danskere, der fejrer juleaften, spiser 78% and, 64% får flæskesteg, mens mere beskedne 6% spiser gås. Til kødet hører kartofler og tilsyneladende flere slags: 85% svarer, at de spiser brune kartofler juleaften, 86% spiser hvide. Og så får mere end hver anden (52%) kartoffelchips.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på coopanalyse.dk

Hvilket land i Europa spiser mest kød?

Hver dansker konsumerer hvert år næsten 146 kilo kød. Det gør os til verdens suverænt største kødspisende nation.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ing.dk

Hvad spiser de i Norge til juleaften?

Det spiser nordmændene til jul
  • Ribbe. En slags flæskesteg, som regel serveret med surkål og kogte kartofler, julepølse, kødboller og sovs.
  • Pinnekjøt. Saltede og tørrede, nogle gange røgede, lammeribben. ...
  • Lutefisk. Tørfisk, der har ligget i vand og lud, og derefter bagt i ovnen.
  • Småkaker.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på visitnorway.dk

Hvilken type kød spiser de fleste danskere juleaften?

Ifølge COOPs juleundersøgelse fra 2023 spiser 75% af danskerne and juleaften. Flæskestegen indtager andenpladsen med 67%, og 9% spiser kalkun, som er den tredje mest spiste kødtype. Kun 3% svarer, at de ikke spiser kød til jul. Dertil svarer 85%, at de spiser hvide og brunede kartofler, og 61%, at de spiser rødkål.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på concito.dk

Hvad er mest populært, and eller flæskesteg?

Flæskesteg er den mest danske julespise

Den endelige og fældende dom har de indhentet hos Irene Hellvik, der er museumsinspektør ved Dansk Landbrugsmuseum, og som har forsket i dansk madkultur.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på idenyt.dk

Hvad spiser man juleaften i Sverige?

Julebord - den svenske julemiddag

Julbordet består at mange forskellige typiske svenske kolde delikatesser. Lige fra forskellige former for marinerede sild, laks, paté, flæsk, julepølse, sylte, köttbullar, traditionelt knäckebröd, juleskinke, stegt prinskorv og lutfisk.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på oresundsbron.com

Hvad spiser englænderne til juleaften?

Den 25. december er “Christmas Day”. Om eftermiddagen spiser englænderne julemiddagen, der består af stegt kalkun eller gås, samt postej og julebudding pyntet med kristtjørn.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på julidannevang.dk

Hvad spiser man den 25. december?

Dansk julemad er lig med traditioner, og for de fleste danskere er det nok ensbetydende med blandt andet andesteg, rødkål, brunede kartofler og risalamande.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på madensverden.dk

Hvad er julemad i Tyskland?

Den mest almindelige mad juleaften er pølser med kartoffelsalat, måske skyllet ned med en pilsner eller to, og i Nordtyskland er karpe kogt i eddike også en almindelig spise juleaften. Den store julemiddag bliver til gengæld spist juledag, hvor man typisk inviterer familien på besøg til gås, and eller kalkun.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på jyllands-posten.dk

Hvad er den mest populære julemad?

Anden er mere festlig

Så selvom flæskestegen er den mest traditionelle danske julemad, har anden altså sat sig solidt på julebordene – efter et kapløb på 130 år.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på videnskab.dk

Hvad spiser man til juleaften?

Ingen jul uden dansk julemad

Ingen julehygge uden konfekt, pebernødder, brunkager og risengrød. Ingen december uden karrysild, fiskefilet, medister, flæskesteg, flæskesvær og snaps. Og ingen juleaften uden gåsesteg, brunede kartofler, rødkål, brun sovs og risalamande. Julen er altså tæt forbundet med julemad.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på alt.dk

Hvorfor spiser man gris til jul?

Flæskestegen som julemåltid kan spores flere hundrede år tilbage – helt tilbage til middelalderen. Dengang lod man grisene spise sig fede og mætte hele efteråret. I november blev de slagtet, og i december passede det med at spise grisene til jul, inden de havde ligget for længe i saltlagen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på opskrifter.coop.dk

Hvad er traditionel dansk julemad?

Birollerne i julemaden er som ofte kartofler (både hvide og brunede),hjemmelavet rødkål, brun sovs og dertil franske kartofler, ribsgelé og svesker. Hovedrollen, altså kødet, spilles traditionelt set af en saftig flæskesteg med sprøde svær, men også and er gennem året blevet en sand favorit på julebordet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på spisbedre.dk

Hvad spiser man den 23. december?

Forberedelser af julemiddagen d. 23. december
  • Andesteg.
  • Risengrød til risalamande.
  • Kirsebærsauce til risalamanden.
  • Brunede kartofler.
  • Hvide kartofler.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på arla.dk

Hvad spiser man til frokost juleaften?

Julefrokost mad – din guide
  • Marinerede sild og stegte sild.
  • Fiskefileter, citron og remoulade.
  • Æg, rejer og mayonnaise.
  • Røget laks og gravad laks med rævesovs.
  • Varm leverpostej med bacon.
  • Bøffer med stegte løg.
  • Frikadeller med agurkesalat og rødbeder.
  • Medisterpølse.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på julefrokost-mad.dk