søster substantiv, fælleskøn (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -en, søstre, søstrene [ˈsøsdʌ] norrønt systir, oldengelsk sweoster, latin soror 1 pige eller kvinde set i forhold til ét eller flere andre børn af hendes forældre bror 2 kvinde som indgår i et (kønspolitisk) fællesskab med andre ...
Hvad for en ordklasse er hende?
Pronomener (stedord) er vigtige småord som fx han, den, vores, min osv. De henviser til personer, genstande eller forhold uden at bruge et navn eller en ...
Hvad for en ordklasse er sin?
Sin og sine bruger vi på dansk som tilbagevisende stedord, når det grundled, stedordet viser tilbage til, står i ental. Med et banalt eksempel skal det hedde »han tog sin hat og sine handsker«. Hvis grundleddet står i flertal, skal det stedord, der viser tilbage til grundleddet, være deres og ikke sine.
Hvad for en ordklasse er har I?
have2 verbum (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) har, havde, haft; talesprogsefterlignende også: ha' [ˈha], [ˈhæˀ] eller [ha] • præsens: [ˈhɑˀ] eller [hɑ] • præteritum: [ˈhæːðə] • præteritum participium: [ˈhɑfd] norrønt hafa, oldhøjtysk haben; af en rod med betydningen 'gribe', jævnfør hæve 1 være ...
Hvilken ordklasse er hej i?
Retskrivningsordbogen Dansk Sprognævn
hej hej udråbsord; hej hej, vi ses i morgen!
Identifikation af ordklasser | SPaG | Primær
Hvilken ordklasse tilhører hvem?
Dansk. På dansk findes der de spørgende stedord: hvem, hvad, hvis og hvilken/hvilket/hvilke. Som andre spørgeord står de normalt først i en spørgende sætning uafhængigt af, hvordan det indgår som led i sætningen, efterfulgt af sætningens udsagnsled.
Hvilken ordklasse er mellem?
mellem, ubøjeligt adj. (dannet af Mellem- i ssgr.; dagl., især ⚚) af en størrelse, art osv., som ligger midt imellem to yderligheder; af mellemstørrelse, af mellemslagsen olgn.; middel-.
Hvilken ordklasse er konjunktion?
Konjunktion er den grammatiske betegnelse for den ordklasse, der forbinder ord, led eller sætninger. Ud fra det syntaktiske forhold mellem de forbundne enheder skelnes der mellem to hovedtyper af konjunktioner: sideordnende, fx og og eller, og underordnende, fx fordi og hvis.
Hvilken ordklasse er hen?
hen, kønsneutralt pronomen — sproget.dk.
Hvilken ordklasse tilhører han?
Pronomener (stedord) er vigtige småord som fx han, den, vores, min osv.
Hvilken ordklasse er deres?
Pronomener (stedord) er vigtige småord som fx han, den, vores, min osv. De henviser til personer, genstande eller forhold uden at bruge et navn eller en ...
Hvilken ordklasse er alle?
- Navneord / Substantiv (sb.)
- Udsagnsord / Verbum (vb.)
- Tillægsord / Adjektiv (adj.)
- Stedord / Pronomen (pron.)
- Biord / Adverbium (adv.)
- Forholdsord / Præposition (præp.)
- Bindeord / Konjunktion (konj.)
- Kendeord / Artikel.
Hvilken ordklasse er kom?
kom-, præfiks.
Hvilken ordklasse er navne?
Den latinske grammatiske betegnelse for navne er proprier (egennavne), som er en underkategori til substantiverne (navneordene).
Hvilken ordklasse er adjektiv?
Adjektiver (tillægsord) er ord der lægger sig til substantiver og pronominer (navneord og stedord) og beskriver personer, ting osv.: en glad mand, et stort smil, en sjov oplevelse, en hård barndom.
Hvilken ordklasse sætter man at være foran?
Substantiver. Substantiver (navneord) er en af de største ordklasser og fylder ca. 70% i den danske retskrivningsordbog. Det er ord, som man kan sætte en eller et foran, og man bøjer dem i tal og bestemthed.
Hvilken ordklasse er ung?
ung adjektiv (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -t, -e; yngre, yngst [ˈɔŋˀ] • yngre: [ˈøŋʁʌ] • yngst: [ˈøŋˀsd] • i sammensætning: [ˈɔŋ-] norrønt ungr, engelsk young; beslægtet med latin juventus 'ungdom' 1 som befinder sig på stadiet hvor man ikke længere er barn, men hvor man stadig udvikles ...
Hvilken ordklasse er vi?
Hvilken ordklasse er man? Pronomen (stedord). Bruges i udtryk eller som synonym for du, en, jeg eller vi.
Hvad er de 11 ordklasser?
- substantiver (navneord)
- adjektiver (tillægsord)
- artikler (kendeord)
- pronomener (stedord)
- talord.
- verber (udsagnsord)
- adverbier (biord)
- konjunktioner (bindeord)
Hvilken ordklasse er hvis?
Spørgende (interrogative) pronomener og relativpronomener (henførende stedord) – bruges i spørgende sætninger og som relativpronomener, fx hvem, hvad, hvis, hvilken (hvilket, hvilke).
Hvilken ordklasse er ifølge?
ifølge præposition (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) [iˈføljə] eller [iføljə] 1 efter hvad nogen eller noget oplyser – Forkortelse: if.
Er de en artikel?
Den definitte artikel ligner det personlige pronomen "den", "det", "de", med den forskel at det personlige pronomen kan have tryk, mens artiklen ikke har det (se nærmere under Pronominer/stedord, specielt om "personlige pronominer" og "demonstrative pronominer").