Når du er logget ind på Min Varme, kan du sammenlægge 4 regninger og hurtigt se dit samlede årsforbrug. Perioden kan f. eks. være 01.01.2023 til 31.12.2023.
Hvor kan jeg se min varme regning?
På Tastselv Service kan du for eksempel:
Se dine betalte eller ikke betalte regninger. Se om du har tilmeldt din aftale til Betalingsservice. Ændre dine kundeoplysninger.
Hvor kan man se varmeforbrug?
Bor du i lejlighed, kan du aflæse dit forbrug på varmemåleren på hver enkelt af dine radiatorer, hvis I har elektroniske varmemålere i din ejendom. Nogle elektroniske varmemålere kan du endda fjernaflæse via din PC eller telefon. Har I i stedet fordampningsmålere, kan det være mere besværligt at aflæse forbruget.
Hvornår får man sin Varmeopgørelse?
Er du lejer skal du i følge Lejelovene have din varmeopgørelse tilsendt senest 4 måneder efter varmeårets skæringsdato. Fristen kan dog ændres til en frist på 3 måneder fra den dag, hvor udlejer modtager årsopgørelsen fra forsyningsselskabet.
Kan man se hvor meget varme man har brugt?
Din årsopgørelse viser, hvor meget el, vand og varme du har brugt det foregående år, og hvor meget du eventuelt skal betale eller have retur. Derudover indeholder den aconto for første kvartal af næste år.
Sådan fjerner du din varmeregning fuldstændigt
Hvornår får man vand og varme opgørelse?
Ved leverancer fra kollektivt forsyningsanlæg skal regnskabet være kommet frem til lejeren senest 3 måneder efter udlejer har modtaget afregningen fra forsyningsanlægget. (varme naturgas og fjernvarme) De 3 måneder forkorter ikke fristen på de 4 måneder, men de kan forlænge fristen.
Hvornår skal man senest have sit varmeregnskab?
Hvis din udlejer skal have ret til at opkræve efterbetaling for dit varmeforbrug, skal udlejer overholde nogle tidsfrister. Hovedreglen er, at udlejer skal sende varmeregnskabet til dig senest fire måneder efter, at regnskabet er afsluttet.
Kan man få varmetillæg med tilbagevirkende kraft?
Omregning af varmetillægget kan ske ved ændringer af varmeudgiften i løbet af året. Viser det sig, at varmeudgiften efter afslutning af varmeåret var højere end beregningsgrundlaget, skal der foretages en omregning med tilbagevirkende kraft.
Hvor meget koster varme om måneden?
Hvad er prisen om måneden for at opvarme en bolig? Det afhænger af, hvilken varmekilde du bruger i din bolig, hvad du skal betale. I et gennemsnitligt hus på 130 kvm løber den månedlige pris for opvarmning med gas over 4.500 kr., mens du med varmepumpe skal betale omkring 1.700 kr.
Hvad bruger en husstand i fjernvarme?
Hvor meget fjernvarme bruger en husstand
Forbruget af fjernvarme varierer afhængigt af boligens størrelse, isolering og brugervaner. En typisk dansk husstand bruger normalt mellem 15.000 og 20.000 kWh fjernvarme årligt til opvarmning og varmt vand.
Hvor meget varme bruger et hus?
Så mange penge bruger vi på varme
år for et typisk parcelhus på 150 m2. Priserne (i parentes forbruget) er: Fjernvarme: 4.100-21.720 kr. (18,1 MWh) – ifølge Dansk Fjernvarme er gennemsnitsprisen i 2013 for et standardhus på 130 m2 med årligt forbrug på 18,1 MWh 13.687 kr.
Hvornår får jeg min gasregning?
OK sender 4 fakturaer om året – typisk 3 acontoopkrævninger og 1 årlig opgørelse med tilhørende acontoopkrævning for dit forbrug af naturgas. Faktureringerne forfalder midt i den gældende acontoperiode. Det betyder, at når regningen skal dække januar, februar og marts, vil du modtage opkrævning medio februar.
Hvor mange GJ bruger en familie?
En tommelfingerregel siger, at hvert barn i gennemsnit bruger mellem 500 og 1.000 kWh om året. Hvis vi kaster blikket på en gennemsnitsdansker, så lander vi på et forbrug i omegnen af 1.600 kWh strøm om året. Eller det der svarer til et dagligt forbrug på 4,38 kWh.
Hvor kan man se sit gasforbrug?
Du kan se dit årlige gasforbrug på din seneste gasregning eller på Min side.
Hvem betaler for varmeregnskab?
Sker leverancen fra et kollektivt varmeforsyningsanlæg, skal udlejeren dog medtage den samlede udgift i varme- og varmtvandsregnskabet. Endvidere skal udgifter til energimærkning og udarbejdelse af energiplan m.v. samt udgifter til kontrolmåling, justering og rensning af oliefyringsanlæg, jf.
Hvordan afregnes varmt vand?
Det er meget almindeligt, at vand og varme betales a conto, mens el ofte afregnes med forsyningsselskabet. For at vand kan betales a conto, skal der være installeret en vandmåler i boligen (individuel forbrugsmåler i boligen), og ellers skal betaling for vand køre over huslejen (det vil sige være indeholdt i huslejen).
Hvad er a conto varme?
A conto-betaling er et fastsat beløb, der fungerer som forudbetaling af dit forbrug med henblik på en endelig afregning. A conto er et cirkabeløb, der betales ud fra en gennemsnitlig beregning for typisk et års forbrug.
Hvor meget koster vand og varme om måneden?
Gennemsnitspriser for udgifter for en enkelt person
El: 275 kroner om måneden. Vand: 180 kroner om måneden. Varme: 150-450 kroner om måneden. (Bolig på ca 55 kvadratmeter).
Hvor mange gange om året betaler man for vand?
Du betaler for dit vandforbrug fire gange om året – for et kvartal af gangen. Vand/spildevand betales som en opgørelse fra sidste kvartal, samt et acontobeløb for det forventede forbrug for de næste tre måneder. Altså én samlet regning pr. kvartal.
Hvor meget koster det at varme vand op?
Hvad koster en liter varmt vand? Den gennemsnitlige pris for koldt vand er 6,3 øre pr. liter og 10,7 øre for varmt vand – inklusive opvarmning af vandet.
Hvad er normalt elforbrug for 2 personer?
I et hus med to personer er det gennemsnitlige elforbrug omkring 3.750 kilowatt-timer (kWh) om året. Et meget lavt elforbrug for to personer i et hus ligger på 2.950 kWh årligt, og et lavt forbrug er omkring 3.065 kWh årligt. Et elforbrug lidt under gennemsnittet er omkring 3.300 kWh årligt.
Hvor meget strøm bruger en varmepumpe om vinteren?
Varmepumpens strømforbrug afhænger af, hvilken type varmepumpe det er, den specifikke bolig og behovet for varme. Tager man udgangspunkt i et parcelhus på 130 m2, viser undersøgelser at en jordvarmepumpe bruger ca. 5.246 kWh/året, en luft til vand varmepumpe 5.746 kWh/året og en luft-til-vand forbruger 3.732 kWh/året.
Hvad er en normal elregning?
Hvor stor en elregning har en typisk dansker og en gennemsnitsfamilie? Hvis man regner med, at kWh-prisen på 2,62 kr. vil holde et år, svarer det til, at en gennemsnitsdansker bruger 4.192 kr. om året på el, mens en typisk husstand har en årlig elregning på 11.790 kr.