Lånetiden er normalt 28 dage. For særligt efterspurgte materialer kan biblioteket fastsætte kortere lånetid og begrænse det antal, der må lånes. Sidste frist for aflevering står på udlånskvitteringen.
Hvor mange gange kan man forny en bog på biblioteket?
Du kan maksimalt forny et lån to gange den normale lånetid for materialet. Du kan forny dine lån på alle Københavns Biblioteker – ikke kun der, hvor materialet er lånt.
Hvor mange bøger kan man låne?
Der er som udgangspunkt ingen begrænsninger på, hvor mange materialer du kan låne. Den uofficielle regel er "inden for rimelighedens grænser", hvilket vil være et skøn fra bibliotekets side.
Hvordan låner man en bog?
- Gå til dit offentlige biblioteks websted.
- Søg efter "e-bøger"-afsnittet på siden. ...
- Hvis nødvendigt, skal du vælge OverDrive som den tjeneste, du gerne vil bruge til at gennemse bøger.
- Find en bog, du er interesseret i, og klik på Lån.
Er det gratis at låne bøger på biblioteket?
Det er gratis at låne på biblioteket. Du kan altid se på din udlånskvittering eller på din side på bibliotekets hjemmeside, hvornår du skal aflevere det, du har lånt. Normalt er lånetiden en måned, men visse materialer har en anden lånetid.
Hvor længe kan du låne bøger på Kindle?
Hvor lang tid kan man låne en bog på eReolen?
Lånetiden på en ebog, lydbog eller podcast fra eReolen er 30 dage. Efter de 30 dage forsvinder den lånte titel automatisk fra 'Min side'. Det er således ikke nødvendigt at foretage sig noget. Downloadede titler fjernes ligeledes automatisk fra din app, når låneperioden er slut.
Hvordan låner man en bog på eReolen?
- Log ind med din biblioteksbruger (dit CPR.-nummer + din 5-cifrede kode)
- Find den bog, du vil læse eller høre, og tryk derefter på lån.
- Bogen ligger nu under din brugerprofil, hvor du kan læse/høre den.
- Bogen afleverer sig selv, så det skal du ikke spekulere på
Hvor mange bøger kan lånes på eReolen?
måned. Har du opbrugt din lonekvote for måneden, kan du altid låne bøger, der er markeret med blåt ikon i stedet for sort - dem kan du låne op til 20 af ad gangen.
Hvad skal man bruge for at låne bøger på biblioteket?
Husk i så fald at medbringe legitimation: det gule sundhedskort og billedlegitimation. Når du er blevet oprettet så bruger du dit sundhedskort for at låne materialer. Flytter du, får du nyt mobilnummer eller e-mailadresse, så husk at give os besked - eller ret selv informationerne via hjemmesiden.
Hvor lang tid tager det at bestille en bog på biblioteket?
fra andre biblioteker, tager det typisk op til 10 dage fra du bestiller, til reserveringen er klar til dig, hvis bogen er hjemme på det långivende bibliotek. Hvis materialet derimod er udlånt på det bibliotek, vi bestiller hos, kan det tage et par uger eller måneder, førend det er klar til dig.
Kan man låne bøger på biblioteket uden lånerkort?
Det er kun dig selv, der må benytte dit sundhedskort eller dit lånerkort til biblioteket. Du skal medbringe sundhedskort eller lånerkort ved hvert lån, med mindre du kan anvende personnummer og pinkode ved lånet. Din pinkode skal opbevares adskilt fra dit sundhedskort og lånerkort.
Hvordan låner man en e bog på biblioteket?
For at logge ind på eReolens hjemmeside eller apps, skal du være oprettet som låner på biblioteket i din bopælskommune. Hvis du ikke er låner allerede, bliver du oprettet ved et besøg på dit lokale bibliotek eller ved at oprette dig digitalt via NemID på dit biblioteks hjemmeside.
Hvornår får man bøde på biblioteket?
Ifølge bibliotekslovens § 21 (lov nr. 340 af 17. maj 2000) kan kommuner opkræve en bøde hvis bøger og andet materiale ikke afleveres til tiden.
Kan børn låne bøger på biblioteket?
Børn og unge under 18 år har ret til at låne og anvende Billund Bibliotekernes digitale tilbud. Hvis du ønsker at dit barn skal oprettes som bruger af Billund Bibliotekerne, og have ret til at låne og benytte bibliotekets digitale tilbud, så skal du udfylde denne digitale samtykkeerklæring.
Kan man slette lånte bøger på eReolen?
Fjern materialer fra lånehistorikken
Ønsker du at fjerne flere materialer på én gang, skal du gå ind på siden med din lånehistorik, klikke på "Fjern flere" i højre hjørne og herefter markere de titler, du ønsker at fjerne. Under indstillinger og "Mine data" har du også mulighed for at slette hele din historik.
Hvorfor kan jeg ikke låne bøger på eReolen?
Sommetider kan du opleve, at du ikke kan låne flere bøger, selvom du ikke har opbrugt din personlige kvote. Hvis du får fejlmeddelelse #125 eller 1125 betyder det, at dit lokale bibliotek har opbrugt sit samlede antal udlån for den pågældende måned.
Kan børn låne på eReolen?
Forsøg med UNI-Login til bibliotekslån
Børn og unge anvender dagligt UNI- Login i skolen, og derfor er det lettere for dem at huske og anvende dette login. Det er dog muligt for alle børn at anvende eReolen Go med deres lånernummer til biblioteket.
Hvorfor skal man reservere på eReolen?
De fleste bøger på eReolen kan du låne med det samme, men sommetider kan du støde på en titel, der skal reserveres. Det gælder typisk nye, populære titler, som forlagene ikke ønsker at frigive, fx fordi de ønsker at beskytte salget af netop denne titel via andre kanaler.
Kan man aflevere bøger før tid på eReolen?
Sådan låner du bøger digitalt
Ligesom på dit lokale bibliotek låner du bøger for 30 dage ad gangen. Herefter afleveres bøgerne af sig selv. Det er desværre ikke muligt selv at aflevere bøgerne før tid, da det er bliotekerne, der betaler for dine lån, og de skal kunne overholde deres samlede månedsbudget.
Kan man aflevere på eReolen?
De bøger, du låner på eReolen, bliver automatisk afleveret efter 30 dage. Efter de 30 dage forsvinder den lånte titel automatisk fra 'Min side'. Det er således ikke nødvendigt at foretage sig noget. Det er ikke muligt at aflevere bøgerne "før tid" og dermed få mulighed for at låne nogle andre.
Kan man aflevere bøger på biblioteket uden for åbningstid?
Det selvbetjente bibliotek åbner mulighed for, at du kan aflevere bøger, når det passer dig. Med dit sundhedskort og tilhørende pinkode kan du selv lukke dig ind på biblioteket og aflevere dine materialer.
Hvor stor er biblioteksafgift?
Fordeling af bibliotekspenge i 2024
Pulje til fysiske bøger: 78,6 % til fysiske bøger og lydbøger: 162.226.376 kr. Pulje til digitale bøger: 21,4 % til e-bøger og netlydbøger: 44.239.492 kr.
Hvor meget koster bibliotekerne?
Det koster i dag omkring 2,5 mia. kr. at holde de danske folkebiblioteker kørende hvert år.