Høslættet må maksimalt ligge 5 dage på marken. På 3. dagen efter afslåning vurderes det, om høet kan bjerges. Selvom græsset kan vendes for at fremskynde tørringen, er det bedst, hvis det kan undgås, for ved vendingen tabes skønsmæssigt 10% af foderværdien.
Hvor længe skal hø ligge før brug?
Lad høet ligge en ekstra dag
Det kan have store konsekvenser, hvis landmanden tager høet ind i laden for tidligt. "Ikke nok med at fugtigt hø ved høj temperatur risikerer at selvantænde, samtidig er der også stor risiko for, at det fugtige hø mugner og er ubrugeligt som foder.
Hvor lang tid kan hø holde sig?
Hø kan være lidt svært at opbevare, da det helst ikke må udsættes for fugt. Kan man dog opbevare det tørt, vil høet kunne holde sig op mod flere år, uden at tabe andet end vitaminer.
Hvornår er hø Lagerfast?
Som udgangspunkt bør hø være fuldstændig lagerfast fra starten dvs 87% tørstof, og det kan være meget svært at opnå under danske klimaforhold. Det sker, at der er nogen der har heldet med sig, men der ligger en 'opgave' i at bevare holdbarheden.
Hvornår er høet tørt?
Faktisk kan det hentes hjem allerede efter blot 2-3 dage, hvor det har fortørret på marken. På dette stadie ligger høet typisk med et fugtindhold på 20-25 pct. og kræver derfor tørring med det samme, når det er presset. Jo kortere tid høet ligger på marken, des højere kvalitet kan der opnås.
Ladetørret hø - Sådan laves det
Hvor mange kilo hø skal en hest have om dagen?
Den anbefalede minimumsmængde grovfoder (hø/wrap), hvis hesten ikke får græs er 1,75-2 kg hø/wrap per 100 kg hest – den må meget gerne få mere, hvis den ikke bliver for tyk. Denne mængde er nødvendig for at sikre hestens behov for fordøjelige fibre og sikre en sund fordøjelseskanal.
Hvor mange gange skal hø vendes?
Høet skal vendes hyppigt i starten og dag et, kan man godt sprede høet bredt ud på marken. Når høet er over 40 % tørstof, skal det kun vendes efter morgenduggen. Når det når 50 % tørstof tørrer høet bedre i små skår. Når høet når 60 % tørstof er det klart til at blive revet sammen.
Hvor længe må en hest gå uden mad?
En hest skal minimum have 8 timers ædetid i døgnet • En hest skal maksimalt have 3 kg kraftfoder om dagen • En hest skal maksimalt have 2 g stivelse pr. kg krops- vægt pr. dag • En hest må maksimalt stå i 5 timer uden adgang til foder Det tager ca. 45 minutter at æde 1 kg grovfodertørstof.
Kan en hest spise for meget hø?
Særligt hvis hesten spiser meget halm, kan det føre til at hesten får kolik. Længere spisetid betyder ikke at hesten er så optaget at den ikke får tid til at slappe af eller sove.
Kan hø blive for gammelt?
Selv hø der er bjærget med mindre end 15 % vand kan let blive ødelagt, hvis det ikke bliver opbevaret ordentligt i laden. Princippet i god opbevaring af høet går ud på at beskytte høet mod høj luftfugtighed.
Kan en hest få for meget wrap?
7-8 kg wrap dagligt (afhængig af tørstofprocenten). Mindre mængder træstof vil medføre, at hesten får en manglende mæthedsfornemmelse samt øge risikoen for fordøjelsesforstyrrelser og sygdom. Det øger risikoen for, at hesten optager sand for at kompensere.
Kan hø blive for tørt?
Hvis høet er for vådt, bliver wraphøet surt – alt for stærkt, surt og sjasket – og hvis det er for tørt, går ensileringsprocessen ikke i gang. Det er ensileringen, der giver wraphøet den friske, syrlige duft af figner og tobak og som konserverer det, så det kan holde sig.
Hvor meget hø skal en islænder have om dagen?
Hesten skal have minimum 1,5 kg stråfoder/hø, wrap pr. 100 kg hest pr. dag, og gerne mere, hvis den kan tåle det, uden at blive tyk.
Hvornår slår man 2 slet?
Hvornår høster man wraphø til heste
slet omkring 1, juni og 2. slet i august. Som tommelfingerregel kan du gå ud fra at 2/3 af græsset skal være skredet.
Kan heste leve af halm?
Halm skal udfodres i begrænsede mængder, især til de heste som altid er sultne. En mængde på 3-4 kg til en hest på 500 kg, vil for de fleste være uden nævneværdig risiko. Det er derfor ikke nogen god idé at køre en stor balle halm eller frøgræs ud på folden, som hestene frit kan spise af.
Hvornår på året er der mest sukker i græs?
Varme får græsplanten til at gro og derfor har temperaturen også stor betydning for, hvor meget sukker der er i græsset. Ved lave nattetemperaturer vokser græsset ikke og sukkeret omdannes derfor ikke. Dage med høj sol efterfulgt af en kold nat vil medføre højt sukkerindhold natten igennem og den efterfølgende dag.
Hvad er bedst hø eller wrap?
Sammenfattende er den primære forskel mellem hø og wrap, at wrap har et højere vandindhold. Dette betyder, at når du køber wrap til din hest, køber du faktisk også vand. Derfor skal du fodre din hest med en større mængde wrap i sammenligning med hø. Dette skyldes, at vand ikke bidrager med ernæring til hestens krop.
Hvornår er en hest for tynd?
Er din hest for tynd? Hvis din hest er sunken ind bag ribbenene, kan du tydeligt se ribbenene og bagkroppen er nedsunken (hoftebenets er tydelig synlige), så er din hest for tynd. Det kan også være, at din hest måske ikke er for tynd, men har brug for at opbygge flere muskler.
Hvor mange æbler kan en hest tåle?
Generelt anbefales det at give 1-2 æbler/dag, hvis hesten enten ikke er vant til at få æbler eller de er meget store. Hvis hesten er vant til at få større mængder, kan man give op til 3-5 æbler om dagen – igen er dette også afhængig af størrelsen af æblerne.
Kan heste leve af wrap?
Hesteejere ved (eller bør vide!) at heste primært lever af græsprodukter i en eller anden form. Det kan være i form af frisk græs, eller græsser, der er tørret til wrap eller hø. En hest bør som minimum tildeles 1,5 kg.
Hvor mange gange om dagen skider en hest?
Hesten afsætter gødning ca. 10-15 gange i døgnet. Hesten stalder ca. 5-10 gange i døgnet.
Kan en hest stå op og sove?
Heste kan stå op og sove. Det kan de, fordi de er i stand til at låse knæskallen fast over lårbensrullerne. Hesten har over knæet et plateau, hvor knæskallen har en hvileposition. De tre ledbånd og muskulaturen omkring knæet holder knæskallen på plads.
Hvad koster hø om måneden?
Hø i småballer 40 kr. Hø i minibig 495 kr. Vårbyghalm i småballer 30 kr.
Hvad koster det at få lavet hø?
Hø I rundballer Ø120 cm, ca. 180-200 kg:
1-25 stk.: 750 kr./stk. 25+ stk.: 700 kr./stk.
Kan man lave hø i august?
I Danmark er det normalt kun fra ultimo juni til ultimo juli, det er tørt nok til, at man kan lave tørt hø. Jo senere der høstes, jo grovere bliver høet eller wrappen.