Hvor mange penge må man have på sig i kontanter?

Når du rejser ind i eller ud af Danmark med kontanter eller andre likvide midler, der svarer til en værdi af 10.000 euro (ca. 75.000 kr.) eller derover, skal du udfylde en angivelsesblanket og aflevere den til Toldstyrelsen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på toldst.dk

Hvad er 8000 kr reglen?

Betaler du beløb, der overstiger 8.000 kr. inklusive moms kontant uden at sende besked til os, må du ikke trække udgiften fra i skat.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på skat.dk

Hvor meget må man som privat person modtage i kontanter?

Hvidvaskloven. Loven siger, at man som erhvervsdrivende ikke må modtage 20.000 kr. eller mere, medmindre man opgiver det. Denne lov gælder dog ikke for private forbrugere.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på fagbladet3f.dk

Hvornår skal banken spørge hvor pengene kommer fra?

Hvis en kunde foretager transaktioner, der er usædvanlige for kunden, er banken forpligtet til at undersøge dette nærmere. Dette er nødvendigt for at afdække, om transaktionen er mistænkelig, og om banken derfor er forpligtet til at foretage underretning herom til Hvidvasksekretariatet hos SØIK.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på finanstilsynet.dk

Hvor mange kontanter må man ha på sig?

er reguleret i hvidvaskloven med den betydning, at virksomheder som udgangspunkt ikke må modtage mere end 20.000 kr. i kontanter. Der er altså intet ulovligt i, at du har mere end 20.000 kr. på dig, og din bank må gerne tage imod pengene.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hsfo.dk

Sådan rejser du internationalt med penge/kontanter - Den ultimative guide



Kan man købe en bil med kontanter?

Kontant køb af bil betyder, at du har alle pengene til købet af din nye bil. Du skal dog være opmærksom på, at erhvervsdrivende ifølge loven kun må modtage op til 19.999 kroner i kontant betaling for varer og ydelser. Du skal altså betale det resterende beløb på din bil med kreditkort eller via bankoverførsel.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på volkswagen.dk

Kan man gemme penge i en bankboks?

Boksen må kun benyttes til opbevaring af dokumenter, værdipapirer, ædle metaller, ædelstene og lignende. Det er ikke tilladt at opbevare kontanter i boksen – hverken danske kroner eller anden valuta.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på media.sparnord.dk

Kan man hæve 50000 i banken?

Fra den 1. juli 2021 nedsættes det beløb man maksimalt må modtage i kontanter fra 49.999 til 19.999 kr. Samtidigt gælder 8.000 kroners grænsen stadigt. Det er en del af de ændrede regler i hvidvaskloven, der fra den dag angiver at det er ulovligt at modtage 20.000 kr.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dhv.dk

Hvornår forsvinder kontanter i Danmark?

Her-efter vil de ikke længere kunne bruges som betalingsmidler eller indsættes i banken. 1000-kronesedlen som seddeltype udgår helt og vender altså ikke tilbage i den nye seddelserie. Efter den 31. maj 2025 vil det være muligt i en periode på ét år at få sine gamle pengesedler indløst hos Nationalbanken.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på finanstilsynet.dk

Kan en bank nægte at modtage kontanter?

At modtage betaling i kontanter kan være dyrt, men det er desværre ikke tilladt, at tage et gebyr, for at tage imod kontanter. Det har Forbrugerombudsmanden afgjort. Der er særlige regler for pengeinstitutternes modtagelse af sedler, der er blevet farvet, bærer præg af kemisk rensning eller af at have været gravet ned.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på danskerhverv.dk

Kan man gå i banken og hæve penge?

Stort set alle pengeinstitutter tilbyder at hæve kontanter i automater. Der er i dag omkring 2000 hæveautomater fordelt over hele landet, hvor der kan hæves penge. Hvis det fra egen bank, er det typisk gratis, men ellers kan det være forbundet med et gebyr.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på finansdanmark.dk

Kan man stadig bruge kontanter?

Kontanter er fortsat et sikkert betalingsmiddel i dag og i de kommende år. Men skal danskerne også på sigt have tillid til kontanterne, må designet og produktionen af sedlerne hele tiden være på forkant med den teknologiske udvikling. Derfor sætter Nationalbanken gang i arbejdet med at udvikle en ny seddelserie.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på nationalbanken.dk

Kan man stadig betale med kontanter?

Selvom det finansielle system i Danmark for længst er blevet tungt gennemdigitaliseret, er der fortsat mange danskere, der betaler med rede kontanter. Måske ikke så overraskende er kortet den betalingsmetode, som danskerne absolut oftest tyr til, når der skal afregnes.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på finansforbundet.dk

Kan man købe et hus i kontanter?

Det er de færreste af os, der kan købe et hus kontant. Langt de fleste låner penge til at købe deres bolig for. Skal du låne hele beløbet til din bolig, har du som tommelfingerregel råd til at købe en bolig med en kontantpris på mellem 3,5 og 4 gange din husstands årsindkomst.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bolius.dk

Hvor mange kontanter må man tage imod i butik?

Kontantforbuddet er et forbud!

Forbuddet omhandler modtagelse af kontanter; uanset valuta. Forbuddet træder i kraft ved modtagelse af beløb på 20.000 kr. eller mere – enten samlet eller over flere gange. Det højeste beløb, der må modtages, er derfor 19.999,50 (fordi 25-øren jo er afskaffet).

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dbr.dk

Hvor mange kontanter må man betale med i butikker?

En butik i Danmark må som udgangspunkt ikke takke nej til en forbrugers betaling foretaget med kontanter i danske kroner. Kun i aften- og nattetimerne kan butikker sige nej tak. Samtidig må butikken heller ikke tage imod betalinger på 20.000 eller over foretaget i kontanter.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på danskerhverv.dk

Kan man stadig bruge 1000 kr sedler?

Du kan betale med 1000-kronesedlerne frem til og med 31. maj 2025, hvorefter de vil være helt udfaset.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på nykredit.dk

Kan man bruge en gammel 200 kroneseddel?

Dem kan du stadig betale med. Faktisk er alle sedler, der er udstedt efter 1945 gyldige som betalingsmiddel i Danmark. Det er op til de enkelte butikker, om de vil tage imod de gamle sedler, men gamle sedler kan ombyttes i banken.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dr.dk

Hvornår forsvinder 1000 kr seddel?

Frem til og med 31. maj 2025 kan 1000-kronesedlen fortsat anvendes i butikkerne eller indsættes i pengeautomater og egen bank i overensstemmelse med reglerne for hvidvask.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på nationalbanken.dk

Kan skat få adgang til min bankkonto?

Banken har oplysningspligt til Skat. Adgang har de vel normalt ikke. Men banken giver skat oplysning om alle konti/kontoindehavere ved årsskiftet. Det burde du også have fået et brev fra din bank om.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på amino.dk

Hvor mange penge kan man sætte ind i en pengeautomat?

For privatkunder er det muligt at indbetale 15.000 kroner pr. kalendermåned. For erhvervskunder er det muligt at indbetale 250.000 kroner pr. kalendermåned.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på nordea.dk

Hvem må åbne min bankboks når jeg dør?

Ingen må åbne afdødes bankboks, før skifteretsattesten foreligger. Skifteretten kan dog i særlige tilfælde give tilladelse til, at boksen åbnes, hvis der for eksempel ligger et testamente i boksen. I det tilfælde vil åbningen ske efter særlige retningslinjer.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på jyskebank.dk

Kan man indsætte kontanter i bankautomat?

I de fleste hæveautomater kan du både hæve penge (danske kroner og euro) eller indsætte penge (danske kroner og euro), men i flere byer kan du også hæve byttepenge (møntruller).

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på spks.dk

Hvad sker der med min bankboks når jeg dør?

Afdødes bank får besked om dødsfaldet via folkeregistret, og banken spærrer så alle afdødes konti – herunder også fælleskonti med en efterlevende ægtefælle eller papirløs samlever - og bankboks, indtil skifteretten har truffet afgørelse om, hvem der kan råde over afdødes konti.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aeldresagen.dk