Hvis du laver en ikke-arbejdsrelateret søgning i patientadministrative systemer, defineres det som misbrug. Det er således ikke tilladt at slå op på f. eks. egne eller familiemedlemmers informationer, hvis der ikke er tale om en direkte behandlingsrelateret rolle.
Kan jeg se min journal fra egen læge?
Hvis du ønsker indsigt i dine journaloplysninger, skal du kontakte den, der har skrevet journalen, enten din egen læge, speciallæge eller den region, hvor du er blevet behandlet.
Hvem må kigge i min journal?
Hvem har adgang til mine sundhedsdata? Du har selv adgang til at se og følge med i nogle af dine sundhedsdata på sundhed.dk. Sundhedspersonalet hos din læge, på hospitalet eller i kommunen, hvor du er i behandling, har adgang til oplysningerne i din journal.
Kan jeg læse min journal?
Du kan altid læse dele af din journal fx på minsundhedsplatform.dk og på sundhed.dk. Men hvis du ønsker at se hele din journal, kræver det, at du søger om aktindsigt i din journal.
Kan man få slettet noget fra sin journal?
Forbrugere kan i dag ikke få slettet de oplysninger, som lægerne noterer i journalen på Sundhed.dk - heller ikke selv om de er forkerte.
5 Easy Ways to Start Journaling 🖊️
Hvad har min læge skrevet i min journal?
Min sundhedsjournal er et overblik over de seneste oplysninger registreret om dine behandlinger, din medicin, dine lægemiddelallergier og meget mere.
Hvad har lægen skrevet om mig?
Efter et besøg hos lægen eller på hospitalet, kan det nogen gange være svært at huske, hvad der blev fortalt. Nu kan du se og læse, hvad lægen ved om dig. På www.sundhed.dk kan du se dine journaler, svar på undersøgelser og dit medicinkort. I sundhedsjournalen kan du se, hvad lægen har registreret om dig.
Kan man se journal fra øjenlæge?
Du har krav på at få aktindsigt i din journal. Få den udskrevet hos øjenlægen eller sendt til din e-Boks.
Hvor kan man læse sin egen journal?
I sundhedsjournalen på sundhed.dk kan du se forskellige oplysninger, som det offentlige sundhedsvæsen har registreret om dig. Det gælder bl. a. oplysninger om, hvornår du har været hos lægen, laboratoriesvar, og hvilken medicin du har fået ordineret.
Hvor kan man se notater fra egen læge?
- Her kan du se dine udskrivelsesbreve (epikriser) og forskellige journalnotater fra dine undersøgelser eller behandling på hospital. ...
- Journalnotater indeholder ikke alt, hvad der bliver skrevet i din journal. ...
- Der er heller ikke journaludtræk fra praktiserende læger, speciallæger m.m.
- Svar på blodprøver.
Hvordan kan man se om nogen har kigget i ens journal?
- Gå til minsundhedsplatform.dk og log ind med NemID/MitId.
- Klik på "Din Menu" i øverste venstre hjørne.
- Klik på "Log over journalopslag"
- Klik på "Sundhedspersonale" - her kan du se, hvem der har slået op i din journal.
Hvem har været inde i min journal?
Sundhed.dk: Log ind på Sundhed.dk med NemID og find punktet "Log", der er symboliseret med et øje. Her kan du kan se, hvilke sundhedspersoner der har tilgået dine oplysninger via systemer, som er koblet sammen med Sundhed.dk. Du kan selv indstille tidsintervallet, dog maksimalt fem år tilbage i tiden.
Hvem har snaget i min journal?
Log ind med NemID eller MitID og klik på “Din Menu”. Her vil du få muligheden for at vælge “Log over journalopslag”. Klik herefter på “Sundhedspersonale”, og du kan nu se, hvem der har tilgået din sundhedsjournal.
Kan forældre se børns Sundhedsjournal?
Det er endnu ikke muligt at få adgang til børns sundhedsdata i Sundhedsjournalen (herunder journal fra sygehus). Indtil videre henviser vi derfor til den papirbaserede aktindsigt på sygehusene, hvis du har spørgsmål omkring adgang til børns sundhedsoplysninger.
Kan man få aktindsigt i afdødes journal?
De nærmeste pårørende vil i den situation have adgang til aktindsigt i de oplysninger i patientens journal, som har betydning for deres stillingtagen. Det bemærkes, at det vil bero på et konkret skøn i den enkelte situation, hvilke personer der må anses for nærmeste pårørende.
Kan man se sin egen henvisning?
Min Læge-appen kan du bruge til at kontakte din egen læge og til at se fx aftaler, henvisninger og vaccinationer.
Hvor længe gemmes en journal?
Opbevaringsperioden for læger, tandlæger, kliniske tandteknikere, tandplejere, kiropraktorer, jordemødre og kliniske diætisters patientjournaler er mindst 10 år regnet fra den seneste optegnelse i patientjournalen. Hvorimod alle andre autoriserede sundhedspersoner skal opbevare deres patientjournaler i mindst 5 år.
Hvad betyder Cave i en journal?
Cave (latinsk ord, der betyder vogt dig eller undgå) er et medicinsk fagudtryk for lægemidler, fødevarer eller andet, som du kan være allergisk overfor. Det bliver altid registreret i din journal, hvis du har en allergi, som andre behandlere skal være opmærksom på.
Kan lægen se om man har hentet sin medicin?
I Medicinkortet kan du få overblik over din aktuelle medicin og recepter, se, hvor mange udleveringer du har tilbage, og anmode din læge om receptfornyelse.
Er der frit øjenlæge valg?
Du kan frit vælge en øjenlæge i hele landet.
Hvor ofte bør man gå til øjenlæge?
1) Det er vigtigt at øjensygdomme opdages i tide
Vi anbefaler, at du bliver undersøgt af en øjenlæge en gang om året.
Hvor mange gange går folk til lægen?
I gennemsnit konsulterer danskere i aldersgruppen 30-64 år lægen 6,6 gange om året. Kvinder gør det mest. De kontakter lægen lidt over otte gange om året, mens mænd gør det fem gange pr. år.
Hvorfor tager mænd ikke til lægen?
Undersøgelsen peger på flere årsager, bl. a. at der er for kort tid til at nå at tale om alt det, som mændene gerne vil, samt at mændene er bange for at være til besvær og for at virke pylrede. Derfor går de ikke til lægen med hvad de selv opfatter som bagateller, men først når de føler sig alvorligt syge.
Hvem går mest til lægen?
Personer med dansk oprindelse går mest til lægen
end indvandrere og efterkommere. Andelen af personer med kontakt til læge, speciallæge mv. var samtidig størst blandt personer med dansk oprindelse, hvor 92,3 pct. havde kontakt til læge, mens efterkommeres andel var 85,6 pct.