Børn og unge under 18 år har ret til at låne og anvende Billund Bibliotekernes digitale tilbud. Hvis du ønsker at dit barn skal oprettes som bruger af Billund Bibliotekerne, og have ret til at låne og benytte bibliotekets digitale tilbud, så skal du udfylde denne digitale samtykkeerklæring.
Hvor gammel skal man være for at låne bøger på biblioteket?
Personer under 18 år skal have en forælder/værges skriftlige tilladelse til at blive oprettet og få et lånerkort. Læs mere om at blive oprettet. Når du er oprettet som låner, gælder dit lånerkort i alle Koldingbibliotekernes afdelinger og biblioteksstationer.
Hvordan opretter jeg mit barn på biblioteket?
- Forældre eller værge starter med udfylde elektronisk samtykke og skriver under med sit MitID.
- I den betjente åbningstid vil et personale modtage og behandle det elektroniske samtykke. ...
- Når barnet er indmeldt vil du modtage en mail og/eller sms for at bekræfte, at barnet nu kan benytte bibliotekets tilbud.
Hvordan opretter jeg lånerkort til mit barn?
- Forælder/værge udfylder elektronisk samtykke med sit MitID.
- I den betjente åbningstid vil personalet modtage det elektroniske samtykke og indmelde barnet som låner.
- Biblioteket sender en e-mail/sms til oplysningerne på barnet, når lånerkonto er oprettet.
Kan man låne bøger uden sygesikringskort?
For at låne skal man være oprettet som låner og benytte sit sundhedskort eller lånerkortet i app'en Biblioteket samt en selvvalgt pinkode.
Bibliotek for børn: regler, historie og manerer | Samfundsfag for børn | Børneakademi
Hvad skal man bruge for at låne bøger på biblioteket?
Husk i så fald at medbringe legitimation: det gule sundhedskort og billedlegitimation. Når du er blevet oprettet så bruger du dit sundhedskort for at låne materialer. Flytter du, får du nyt mobilnummer eller e-mailadresse, så husk at give os besked - eller ret selv informationerne via hjemmesiden.
Hvem kan låne bøger på biblioteket?
Alle over 18 år kan oprette sig selv som lånere i Københavns Biblioteker og i løbet af 20 sekunder få adgang til alle Københavns Bibliotekers materialer og vores digitale tilbud. Det eneste, det kræver, er MitID. Når du er oprettet, logger du på hjemmesiden med dit CPR-nr. og den pinkode, du selv har valgt.
Er det gratis at låne bøger på bibliotek?
Det er gratis at låne, og det er gratis at blive oprettet som låner.
Hvordan får jeg et lånerkort til biblioteket?
Alle kan blive meldt ind som låner ved biblioteket. Børn og unge under 18 år kan få udstedt et gratis lånerkort eller kan anvende deres sygesikringsbevis/sundhedskort, hvis forældre eller værge med dansk personnummer giver samtykke hertil. Hvis barnet mister lånerkortet og skal have et nyt koster det 10 kr.
Hvad koster et lånerkort?
Lånerkortet er gratis og er personligt
Hvis du mister dit kort, skal du straks fortælle det til biblioteket. Så kan vi spærre for lån - og dermed hindre misbrug.
Kan man se hvilke bøger man har lånt på biblioteket?
I eReolens app
På siden "Lån" kan du se, hvor mange og hvilke bøger du har lånt, hvornår de udløber (afleveres), og hvor mange bøger du har mulighed for at låne.
Kan man købe bøger på biblioteket?
Bibliotekerne køber din bog via bogportalen, ligesom boghandlerne gør. Her skal du være opmærksom på, at den rabat, du på Bogportalen angiver til boghandlere, den rabat får bibliotekerne også.
Kan man låne en computer på biblioteket?
På nogle biblioteker kan du låne en PC, så du har mulighed for eksempelvis at foretage den nødvendige kommunikation med det offentlige, printe dokumenter eller kortere brug af bibliotekets fjernressourcer. Du skal være oprettet som låner for at kunne bruge en af bibliotekets PC'er.
Hvor gammel skal man være for at låne penge?
Hvor gammel skal man være for at tage et lån? Det er et krav fra alle banker og låneudbydere, at du som minimum skal være fyldt 18 år, for at kunne tage et lån. Nogle banker kræver dog, at du er ældre. Det er op til den enkelte bank, om de har et krav til om, du skal være ældre.
Hvor gammel skal man være for at komme på biblioteket?
Er du over 15 år gammel, kan du bruge biblioteket og en masse andre kulturinstitutioner i København i den selvbetjente åbningstid. Du skal bare scanne dit sundhedskort i kortscanneren ved siden af døren, så er du klar til at bruge biblioteket.
Kan man arbejde på et bibliotek som 14 årig?
Du skal være fyldt 14 år for at blive ansat som bogopsætter, og arbejdsforholdet ophører som udgangspunkt, når du fylder 18 år. Hvad indeholder jobbet? Jobbet som bogopsætter består primært i at sætte bøger på plads i biblioteket og på vores lager.
Hvordan låner man en e bog på biblioteket?
- Gå til dit offentlige biblioteks websted.
- Søg efter "e-bøger"-afsnittet på siden. ...
- Hvis nødvendigt, skal du vælge OverDrive som den tjeneste, du gerne vil bruge til at gennemse bøger.
- Find en bog, du er interesseret i, og klik på Lån.
Hvor mange bøger kan man låne på eReolen?
måned. Har du opbrugt din lonekvote for måneden, kan du altid låne bøger, der er markeret med blåt ikon i stedet for sort - dem kan du låne op til 20 af ad gangen.
Hvordan får man pinkode til bibliotek?
Du kan blive registreret som bruger og få tildelt en pinkode ved at møde op på dit lokale bibliotek. Medbring dit sundhedskort, som du bagefter skal bruge som lånerkort på alle kommunens biblioteker. Online: Nye lånere kan også melde sig ind online med MitID via bibliotekets hjemmeside.
Hvor mange gange kan man forny en bog på biblioteket?
Du kan maksimalt forny et lån to gange den normale lånetid for materialet. Du kan forny dine lån på alle Københavns Biblioteker – ikke kun der, hvor materialet er lånt.
Hvad koster det at låne bøger?
Det er gratis at låne og alle kan låne bibliotekets bøger, lydbøger, noder, tidsskrifter, cd-rommer, videoer, dvd'er og indspillet musik. Det gælder uanset, hvilken kommune du bor i, blot du låner ved personlig henvendelse på biblioteket.
Kan jeg låne bøger på et andet bibliotek?
Man kan låne bøger på alle biblioteker, det er der så vidt vides lov om, men det er ikke sikkert at man kan låne andet eks cdere og lign.
Kan man låne blade på biblioteket?
Så hvis du gik glip af et ugeblad i en uge, eller måske gerne vil læse en artikel igen, så har du nu alle muligheder. Låner du i forvejen e-bøger eller lydbøger på eReolen, så er det heller ikke noget problem. For ugebladene og magasinerne tæller ikke med i dit forbrug.