Kan man klage over en aktindsigt?

Hvis afgørelsen er truffet efter forvaltningsloven, kan anmoderen sende klagen direkte til det pågældende nævn. Nævnet indhenter herefter de nødvendige dokumenter og oplysninger fra jer. Hvis I alligevel modtager klagen fra anmoderen, skal denne sendes til nævnet hurtigst muligt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på naevneneshus.dk

Kan man klage over aktindsigt?

En afgørelse om aktindsigt kan påklages særskilt og direkte til den myndighed, der er øverste klageinstans i forhold til den afgørelse eller behandlingen i øvrigt af den sag, anmodningen om aktindsigt vedrører.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aktindsigtshaandbogen.dk

Kan man få afslag på aktindsigt?

Under visse betingelser kan en myndighed dog efter offentlighedsloven helt afslå at behandle en ressourcetung aktindsigtsanmodning og altså meddele afslag på aktindsigt, uden at myndigheden først har undersøgt, om det ønskede materiale kan udleveres eller skal undtages fra aktindsigt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ombudsmanden.dk

Hvad er reglerne for aktindsigt?

Retten til aktindsigt gælder for hele den offentlige forvaltning. Du kan som udgangspunkt få aktindsigt i alle slags dokumenter, dvs. ikke blot skriftlige dokumenter (breve, mails, sms-beskeder mv.), men også fotografier, billeder, kort, rids, film mv.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Kan man klage over sin sagsbehandler?

Klage over din kommune

Er du utilfreds med den måde, din sag bliver eller er blevet behandlet på i kommunen, kan du i første omgang henvende dig til det kontor eller den afdeling i kommunen, som du er utilfreds med. Du kan også kontakte en eventuel borgerrådgiver i kommunen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Forvaltningsret: Aktindsigt efter offentlighedsloven



Hvor klager man over en sagsbehandler?

Hvis du vil klage, skal du henvende dig det sted i kommunen, der behandler din sag, for at få problemet løst eller klage. Får du ikke svar, eller er du fortsat utilfreds, kan du klage til Borgerrådgiveren.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kk.dk

Hvad må en sagsbehandler ikke?

Når vi indhenter oplysninger fra en borger, kan vi ikke kræve, at borgeren skal komme med oplysninger i en bestemt form, f. eks. skemaer, medmindre dette udtrykkeligt er angivet i loven. Vi kan heller ikke kræve, at de oplysninger, vi beder om, forudsætter uddannelse, særlige sprogkundskaber eller lignende.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kk.dk

Hvad er ikke omfattet af aktindsigt?

Visse sagstyper er som udgangspunkt helt undtaget fra retten til aktindsigt. Det gælder først og fremmest straffesager og offentligt ansattes personalesager. I offentligt ansattes personalesager kan du dog få oplysninger om den ansattes navn, stilling, uddannelse, arbejdsopgaver, lønmæssige forhold og tjenesterejser.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rn.dk

Hvor hurtigt skal man svare på aktindsigt?

Vedkommende myndighed m.v. afgør snarest, om en anmodning om aktindsigt kan imødekommes. En anmodning om aktindsigt skal færdigbehandles inden 7 arbejdsdage efter modtagelsen, medmindre dette på grund af f. eks. sagens omfang eller kompleksitet undtagelsesvis ikke er muligt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ombudsmanden.dk

Hvor lang tid tilbage kan man søge aktindsigt?

7-dagesfristen for færdigbehandlingen af en aktindsigtsanmodning er ikke absolut, men kan undtagelsesvis udsættes navnlig som følge af sagens omfang eller kompleksitet. Med udtrykket sagens omfang sigtes først og fremmest til antallet af dokumenter, der er omfattet af den enkelte anmodning om aktindsigt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aktindsigtshaandbogen.dk

Hvornår kan man afvise aktindsigt?

Forbud mod aktindsigt i visse sagstyper

Straffesager. Sager om ansættelse eller forfremmelse i det offentliges tjeneste. Personalesager – man kan dog få oplysninger om den ansattes navn, stilling, uddannelse, arbejdsopgaver, lønmæssige forhold og tjenesterejser. Førelse af kalender.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hedensted.dk

Hvor lang tid tager det at få aktindsigt?

Vedkommende myndighed m.v. afgør snarest, om en anmodning om aktindsigt kan imødekommes. En anmodning om aktindsigt skal færdigbehandles inden 7 arbejdsdage efter modtagelsen, medmindre dette på grund af f. eks. sagens omfang eller kompleksitet undtagelsesvis ikke er muligt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på retsinformation.dk

Hvad koster det at få aktindsigt?

Hvis elektronisk aktindsigt omfatter mere end 100 sider, kan myndigheden kræve 100 kr. men ikke mere uanset hvor mange sider, der er tale om. Det bemærkes, at de samme betalingsregler gælder for anmodninger om dataudtræk.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på journalistforbundet.dk

Hvad koster det at klage til Klagenævnet?

Klagegebyr. Gebyret for privatpersoner er 900 kr.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på naevneneshus.dk

Hvem skal man klage til?

Kan du og den erhvervsdrivende ikke finde en løsning, kan du gå videre med sagen og klage til enten Mæglingsteamet for Forbrugerklager, Forbrugerklagenævnet eller til et af de private klage- og ankenævn, der tager sig af forbrugerklager.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvad må udleveres ved aktindsigt?

Retten til aktindsigt efter forvaltningsloven gælder kun for parter i afgørelsessager. Parters adgang til aktindsigt omfatter alle dokumenter, der vedrører den pågældende afgørelsessag. Sags- og dokumentbegrebet i forvaltningslovens § 9 afgrænses på samme måde som i offentlighedslovens § 7.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aktindsigtshaandbogen.dk

Hvad skriver man i en aktindsigt?

Den, der ønsker aktindsigt, skal i anmodningen give de oplysninger, som er nødvendige for, at den sag eller de dokumenter, der ønskes aktindsigt i, kan identificeres, og der skal være angivet et tema for anmodningen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på horten.dk

Hvis kommunen ikke svarer?

Hvis der ikke kan træffes afgørelse, inden 1 måned efter at sagen er modtaget, bør myndigheden så vidt muligt i sit første brev til parten oplyse, hvornår myndigheden regner med, at en afgørelse kan foreligge.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ombudsmanden.dk

Hvad er forskellen på aktindsigt og indsigt?

Forskelle på indsigt og aktindsigt / egenacces

Man kan sige, at aktindsigt kan bruges til at give indblik i kommunens sager og dokumenter generelt, mens indsigt og egenacces kan bruges til at få indblik i, hvilke oplysninger kommunen har om dig. Læs mere om aktindsigt og egenacces.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på gladsaxe.dk

Hvad er løbende aktindsigt?

En anmodning fra parten om aktindsigt i oplysninger, der senere måtte indgå på sagen (løbende aktindsigt), vil myndigheden i almindelighed være forpligtet til at notere på sagen og sørge for, at parten løbende eller i hvert fald med regelmæssige mellemrum bliver gjort bekendt med nye dokumenter i sagen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på info.skat.dk

Kan man se sin personalemappe?

Forvaltningsloven giver dig ret til søge aktindsigt i din personalemappe. Du kan derfor forlange at se, hvad din arbejdsgiver har registreret om dig ved at bede om en kopi af din personalemappe. Loven sikrer dig også en partshøring forud for afgørelser, der vedrører dit ansættelsesforhold.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på detfagligehus.dk

Kan kommunen se ens konto?

Når kommunen ser borgerens kontoudtog med indbetalinger, skal den afklare, om det er formue eller indtægt. Borgeren har pligt til at medvirke ved sagens behandling og skal svare på kommunens spørgsmål om, hvad overførslerne dækker over.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ast.dk

Kan man få en anden sagsbehandler?

Ifølge lovgivningen har du ikke ret til at skifte sagsbehandler.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på lunge.dk

Hvad kan man bruge sin sagsbehandler til?

Hvad hjælper en sagsbehandler typisk med?
  • Kontanthjælp.
  • Uddannelseshjælp.
  • Økonomisk støtte (f. eks. engangsydelse eller lån til indskud)
  • Psykiske eller fysiske problemer.
  • Funktionsnedsættelse – personer med psykisk eller fysisk handicap.
  • Behandling af misbrug.
  • Mentor ordning f. eks. for udsatte børn og unge.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på skift-a-kasse.dk

Hvordan laver man en god klage?

Klagevejledning – 10 gode råd
  1. Forbered dig på at skrive klagen. Forbered dig på at skrive klagen. ...
  2. Skriv kort og præcist. ...
  3. Skriv tydeligt hvad du klager over. ...
  4. Forklar hvorfor du mener afgørelsen er forkert. ...
  5. Fremhæv relevante udtalelser. ...
  6. Bevar roen. ...
  7. Vedlæg de relevante oplysninger. ...
  8. Kommenter forkerte oplysninger.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på fibromyalgi.dk