- minsundhedsplatform.dk under 'Se prøvesvar'
- sundhed.dk under 'Sundhedsjournalen'
- Min læge app.
Hvor kan man se notater fra egen læge?
I sundhedsjournalen kan du se sundhedsdata, som sundhedsvæsenet har registreret om dig. Se blandt andet din journal fra sygehuset, dine prøvesvar, dine henvisninger, dit medicinkort og en oversigt over, hvornår du har besøgt din læge, speciallæge, tandlæge, fysioterapeut m.fl.
Hvor kan man se hvad lægen skriver om en?
På sundhed.dk har du mulighed for at se dine journaloplysninger fra de offentlige sygehuse i Danmark.
Kan jeg se min journal fra egen læge?
Aktindsigten kan gives på flere måder: kopi af journalen sendes til dig via borger.dk. du kan få din journal til gennemsyn på behandlingsstedet (med aftale om journalgennemgang) journalen udleveres til dig som en fotokopi.
Hvad har min læge skrevet i min journal?
Min sundhedsjournal er et overblik over de seneste oplysninger registreret om dine behandlinger, din medicin, dine lægemiddelallergier og meget mere.
How To Understand Your Blood Test Results | Dr. Eric Debunks
Hvordan kan man se om nogen har kigget i ens journal?
- Gå til minsundhedsplatform.dk og log ind med NemID/MitId.
- Klik på "Din Menu" i øverste venstre hjørne.
- Klik på "Log over journalopslag"
- Klik på "Sundhedspersonale" - her kan du se, hvem der har slået op i din journal.
Kan man se hvem der har kigget i ens journal?
Når en behandler i sundhedsvæsenet eller på apoteket slår op i dine personlige sundhedsdata via sundhed.dk, registreres det i Min log, som kun du har adgang til. Du kan derfor til enhver tid kontrollere, hvem der har set dine oplysninger på sundhed.dk inden for de seneste to år, samt hvilke oplysninger de har set.
Hvor kan jeg læse min journal hos lægen?
- henvend dig til sygehuset eller behandlingsstedet.
- bed om aktindsigt i din journal.
- angiv dit navn og fødselsdato/personnummer.
- få kvittering for modtagelsen af din henvendelse.
- bed om hjælp fra en sundhedsperson til at forstå indholdet.
Kan man se sin journal fra øjenlæge?
Du kan få udleveret din journal indenfor 7 arbejdsdage efter modtagelsen af din anmodning. Udleveringen betyder oftest en kopi af journalen. Kopi af journalen kan gives til patienten samme dag, hvis øjenlægen, der foretager konsultationen/behandlingen, godkender formålet til udleveringen.
Kan man få slettet noget i sin journal?
Ret til at få slettet oplysninger (retten til sletning)
Du skal som udgangspunkt kontakte det behandlingssted, som har noteret oplysningerne, og som vil vurdere, om oplysningerne kan rettes eller slettes. Når behandlingsstedet har ændret oplysningerne, vil de ændrede data blive vist i Sundhedsdatastyrelsens registre.
Kan man skrive en besked til sin læge?
På www.emailkonsultation.dk kan du skrive til både lægen og sekretæren og det er også der du får svar, og ofte også meddelelser om f. eks. blodprøveresultater og lignende. For at bruge www.emailkonsultation.dk skal du være tilmeldt og have en adgangskode og et brugernavn.
Hvem har snaget i min journal?
Log ind med NemID eller MitID og klik på “Din Menu”. Her vil du få muligheden for at vælge “Log over journalopslag”. Klik herefter på “Sundhedspersonale”, og du kan nu se, hvem der har tilgået din sundhedsjournal.
Hvornår ringer lægen?
Hvis du har problemer med vejrtrækning, forværring af symptomer eller er syg over flere dage, skal du ringe til egen læge (eller 1813, hvis det er uden for din egen læges åbningstid). Det er vigtigt, at du ringer først og ikke møder op i venteværelset, da du kan smitte andre.
Hvordan logger jeg på min læge?
- Download appen fra din App Store eller Google Play.
- Log in med dit NemID og giv samtykke.
- Så er du klar til at bruge Min Læge* *Der kan gå op til et døgn før dine data vises i appen.
Hvordan får jeg aktindsigt i min journal?
Aktindsigt i patientjournaler
Ønsker man aktindsigt i sin patientjournal, skal man henvende sig til den myndighed, institution eller sundhedsperson, der har ansvaret for patientjournalen.
Hvor kan jeg se mine scanninger?
minsundhedsplatform.dk under 'Se prøvesvar' sundhed.dk under 'Sundhedsjournalen' Min læge app.
Er det gratis øjenlæge?
Det er gratis at gå til en øjenlæge som der har en aftale med offentlige. Hvis du vælger en privat øjenlæge, skal du selv betale udgifterne. Du kan frit vælge en øjenlæge i hele landet. På sundhed.dk kan du finde en oversigt over alle øjenlæger, der har en aftale med det offentlige.
Hvad kan en øjenlæge se i øjet?
Når øjenlægen kigger ind i øjet vil han eller hun kunne se din nethinde og andre dele af øjet, samt dine blodårers tilstand på en måde som intet andet organ ville kunne afsløre.
Hvor ofte bør man gå til øjenlæge?
1) Det er vigtigt at øjensygdomme opdages i tide
Vi anbefaler, at du bliver undersøgt af en øjenlæge en gang om året.
Kan man læse lægens notater?
Oplysningerne kommer fra patienten selv eller fra blodprøver, røntgenbilleder, lægens vurderinger mv. Aktindsigt betyder, at du har ret til at: se alt, hvad der er skrevet i din journal af sundhedspersoner i både offentlige og private klinikker, sygehuse m.m. se, hvem der vil modtage oplysningerne.
Kan man ikke se journal fra egen læge?
Kan alle få aktindsigt? Hovedreglen er, at du må se alle oplysninger, der er indført i din journal efter 1. januar 2010. Ældre journaloplysninger kan være begrænset af den daværende lov.
Hvor lang tid tager det at læse til praktiserende læge?
Uddannelsen til læge tager 13-14 år afhængig af dit valg af speciale. Når du har bestået din kandidat, skal du fortsætte med en klinisk basisuddannelse og derefter vælge og læse et speciale.
Hvem har adgang til min sundhedsplatform?
Pårørende eller andre fortrolige over 18 år kan få adgang til en patients Min Sundhedsplatform. Patienten kan give fuldmagt digitalt eller ved at printe en erklæring, udfylde og aflevere den på hospitalet.
Kan jeg læse min journal?
På sundhed.dk har du mulighed for at se dine journaloplysninger fra de offentlige sygehuse i Danmark.
Kan man få aktindsigt i afdødes journal?
Pårørende til afdøde har ret til oplysninger om en afdød patients sygdomsforløb, dødsårsag og dødsmåde, såfremt det ikke strider imod den afdødes ønske.