For danskere - og næsten alle verdens mennesker - elsker at spise kød. Danskere spiser i gennemsnit et kilo kød om ugen. Altså en hel del mere end de maksimalt 350 gram kød om ugen, som de officielle kostråd råder os til.
Hvor meget kød spiser danskerne om ugen?
Tal fra DTU Fødevareinstitut (2016) viser, at danskerne i gennemsnit spiser 142 gram kød om dagen fordelt ud på dagens måltider. Danskernes kødindtag er altså et pænt stykke over de officielle kostråd om at spise højst 350 gram kød om ugen (Alt om Kost, 2022).
Hvor mange kilo mad spiser en dansker om året?
Det anslås, at danskere spiser 52 kg årligt i gennemsnit (ifølge de seneste tal fra DTU Fødesvareinstituttet), hvilket er lavere end gennemsnittet i Tyskland.
Hvor meget kød om ugen?
350 g kød om ugen er tilpas, når du spiser planterigt og varieret. Begræns især okse- og lammekød. Begræns forarbejdet kød mest muligt, dvs. kød, der fx er røget og saltet.
Hvor meget kød pr person om året?
Det nærmeste tal er baseret på DTU Fødevareinstituttets kostundersøgelse fra 2013, der estimerer, at forbruget er ca. 52 kg. kød om året – dog ikke medregnet svind ved tilberedning. En opdateret undersøgelse om danskernes kost forventes tidligst klar i anden halvdel af 2022 fra DTU Fødevareinstituttet.
Hvor meget spiser Great Danes (dagligt og månedligt)?
Hvor mange kg oksekød spiser en dansker om året?
Data fra DANSDA for kødindtaget tager således i større grad højde for svind under forarbejdning, tilberedning og madspild. Tal fra den seneste DANSDA for 2011-13 viser, at en dansker i gennemsnit spiser knap 44 kilo kød fra okse, kalv, svin og lam om året. Heraf er 66% svinekød og 32% okse-/kalvekød.
Hvor meget kød hver dag?
Spis maksimum 50 gram kød og indmad om dagen eller 350 gram om ugen. Du bør for dit helbreds skyld begrænse mængden af 'rødt kød' – altså kød fra firbenede dyr (f. eks. okse, kalv, lam og gris) samt pålæg og pølser helt generelt.
Hvor mange danskere spiser kød?
Kødforbruget er svært at måle og der er ingen præcise tal på, hvor meget kød danskerne spiser. Ca. 2-3% betragter sig selv som vegetar, 1% som veganer, og ca. 8-12% som flexitar.
Hvor meget oksekød om ugen?
Okse- og lammekød er særligt klimabelastende. Hvordan: Det anbefales at spise højst 350 g kød i alt om ugen herunder også det lyse.
Hvilket land i Europa spiser mest kød?
Hver dansker konsumerer hvert år næsten 146 kilo kød. Det gør os til verdens suverænt største kødspisende nation.
Hvad spiser man mest i Danmark?
Top-3 med og uden kød og som færdigret
Når danskerne spiser vegetarisk, altså retter uden kød og fisk, indtager rugbrød med pålæg førstepladsen over de mest populære retter. Sandwich og pastaretter er også at finde i toppen af listen, når vi zoomer ind på måltiderne uden kød og fisk.
Hvad bliver der spist mest af i verden?
Der er fortsat mest grisekød på det globale spisebord, men kyllingen overtager snart førstepladsen. Kylling er tæt på at overtage positionen som det mest populære at sætte på spisebordene rundt om på kloden.
Hvad spiser danskerne mest af kød?
Grisekød er den mest populære kødtype hos danskerne – næsten 1/3 fik grisekød til aftensmad. Dernæst følger oksekød, som blev spist af hver fjerde og kylling, som blev spist af hver femte. Forbrugerne beskriver først og fremmest deres aftensmad som god smag, hjemmelavet, mættende og nem/hurtig at tilberede.
Hvor meget kød spiser en tysker om året?
Tendensen i udviklingen er også tydelig. Den tidligere bundrekord blev slået i 2022, hvor tyskerne i gennemsnit spiste 52 kilo per person. Hidtil har det været indtaget af svinekød, der har drevet nedgangen, men i 2023 var det okse- og kalvekød, der efterhånden er almindeligt kendt som den mest klimatunge kødtype.
Er danskernes kødforbrug faldet?
Danskernes kødforbrug er forholdsvist stabilt. Det viser en opgørelse fra DTU udgivet i 2023. Fra 2006 til 2020 faldt kødforbruget per dansker fra 46 kilo fersk kød til 43 kilo om året. I samme periode er forbruget af forarbejdet kød heller ikke faldet væsentligt, viser tallene.
Hvor meget svinekød spiser danskerne om året?
Hvor meget svinekød spiser danskere? De seneste beregnede mængder svinekød til rådighed til forbrug har ligget på 36,9 kg i 2008, 35,8 kg i 2009, 34,8 kg i 2010 og 31,9 kg i 2011 pr. indbygger uanset alder. Hertil kommer godt 1,0 kg indmad, (lever, hjerte, nyre, tunge og mellemgulv).
Hvor meget kød spiser man i USA?
Danskerne forbruger 95,2 kg kød om året i gennemsnit. Vi er blandt dem i verden, der spiser mest kød. USA og Kuwait topper dog listen med 120 kg.
Kan man leve uden kød?
Mennesker kan sagtens leve uden kød. Det er bare vigtigt at spise varieret, når man spiser grønt, så man får lidt af hvert og nok jern, protein og B12.
Er det sundt at spise kød hver dag?
I følge De officielle Kostråd fra Fødevarestyrelsen er der tilstrækkelig evidens for en anbefaling for kød og kødprodukter. Det vurderes, at et samlet indtag på max. 350 gram tilberedt kød om ugen af den magre type er passende, hvis man også spiser 100 gram bælgfrugter og 100 gram mørkegrønne grøntsager dagligt.
Hvor mange kilo mad spiser man på et år?
Kød, kød og atter kød: Hver dansker spiser i snit 52 kilo om året.
Hvilket land spiser mest slik i verden?
Hvilket land spiser mindst slik? Danmark har de seneste år overhalet Finland og Sverige som de største slikmunde. Danskerne spiser årligt 6,6 kilo slik per person, mens lande som USA og Italien spiser henholdsvis 3,6 kilo og 1,8 kilo slik om året.
Hvilket land spiser mest svinekød?
Svinekød eller flæsk er kød fra svin. I daglig tale bruges flæsk om svinets fede partier, mens de magre kaldes kød. Svinekød er det mest almindelige kød for kinesere, thailændere, vietnamesere og til en vis grad amerikanere.
Hvor meget kød spiser en gennemsnitsdansker?
Vi spiser kød i stor stil, selvom det skader klimaet, slagtedyr og i nogle tilfælde også vores sundhed.