- Gå til dit offentlige biblioteks websted.
- Søg efter "e-bøger"-afsnittet på siden. ...
- Hvis nødvendigt, skal du vælge OverDrive som den tjeneste, du gerne vil bruge til at gennemse bøger.
- Find en bog, du er interesseret i, og klik på Lån.
Hvordan låner jeg e-bøger?
På eReolens hjemmeside
Når du har fundet den bog, du gerne vil låne, skal du klikke på knappen "Lån" under billedet af bogens forside. Du bliver nu spurgt, om du er sikker på, at du vil låne bogen. Klik ja, hvis du vil låne. Når du har lånt en bog, kan du altid finde den på "Min side" - se her, hvordan du ser dine lån.
Hvordan bruger man e-bog?
Bøger kan læses elektronisk som e-bøger på fx din tablet eller smartphone. Du kan selv tilpasse skriftstørrelsen, og så fylder en e-bog næsten ingenting. En e-bog er en elektronisk bog. Det vil sige, at du læser bogen på din computer, tablet eller smartphone i stedet for at læse den i papirform.
Hvordan låner jeg en lydbog?
Sådan låner du lydbøger via biblioteket
Du kan registrere dig via bibliotekets hjemmeside eller hos personalet på biblioteket. Du kan søge efter den lydbog, du leder efter, med søgeord, f. eks. værkets titel eller ved hjælp af emneord.
Hvordan opretter jeg mig som låner på biblioteket?
Du skal have et dansk cpr-nummer for at blive oprettet som låner. Du kan oprette dig som låner med MitID på bibliotek.kk.dk, hvis du er fyldt 18 år. Du kan også henvende dig personligt på biblioteket og vise sundhedskort suppleret med anden legitimation, så vidt muligt billedlegitimation.
Sådan låner du biblioteksbøger på Kindle (OverDrive & Libby)
Hvad skal man bruge for at låne bøger på biblioteket?
Du skal have et dansk cpr-nummer for at blive oprettet som låner. Du kan oprette dig som låner med MitID på bibliotek.kk.dk, hvis du er fyldt 18 år. Du kan også henvende dig personligt på biblioteket og vise sundhedskort suppleret med anden legitimation, så vidt muligt billedlegitimation.
Kan man oprette sig som låner online?
Hvis du ikke er låner allerede, bliver du oprettet ved et besøg på dit lokale bibliotek eller ved at oprette dig digitalt via NemID på dit biblioteks hjemmeside. OBS! Der kan gå lidt tid, fra du er oprettet som bruger, til du er verificeret i eReolens system.
Hvordan lytter man til lydbøger fra biblioteket?
Du kan kun læse/lytte til e-bøger/lydbøger på din smartphone eller tablet, hvis du bruger ereolens app til iOS eller Android. eReolens app til iPhone/iPad og Android kan både bruges til download af e-bøger og lydbøger. Hent app'en i App Store eller Google Play .
Kan man låne lydbøger?
Lydbøger fra bibliotekerne er gratis - men det betyder ikke, at du kan låne frit. Typisk kan du foretage 10 digitale lån via eReolen, der er bibliotekernes indgang til lydbøger og e-bøger.
Hvor mange lydbøger kan man låne på biblioteket?
Der er som udgangspunkt ingen begrænsninger på, hvor mange materialer du kan låne. Den uofficielle regel er "inden for rimelighedens grænser", hvilket vil være et skøn fra bibliotekets side.
Hvad er forskellen på en e-bog og en lydbog?
En e-bog er ganske enkelt en elektronisk bog, du kan få adgang til via din smartphone, tablet eller computer. Det betyder at du læser bogen på din enhed i stedet for at have et fysisk eksemplar af bogen. En lydbog er også en elektronisk bog, men i stedet for at læse bogen selv, bliver den læst op for dig.
Hvad er forskellen på en i bog og en e-bog?
Men når du sidder med en e-bog, bliver det straks sværere. I modsætning til den fysiske bog kan du ikke se, hvor bogen begynder og slutter, du kan ikke mærke sidernes tykkelse, og du har intet overblik over, hvor et kapitel er placeret i bogen forhold til et andet.
Hvad koster en e bogslæser?
E-bogslæsere koster typisk fra cirka 500 kroner og opefter. Denver EBO-620 kan findes fra omkring 500 kroner, en Kindle Paperwhite kan fås til 995 kroner, mens Onyx Boox Poke 3 kan findes til 1.695 kroner.
Hvordan låner man?
- Undersøg hvilke lån der passer til dig. ...
- Du søger om et lån. ...
- Instituttet vurderer boligens værdi. ...
- Instituttet kreditvurderer dig. ...
- Instituttet giver dig et lånetilbud. ...
- Du underskriver lånedokumenter. ...
- Dit pantebrev tinglyses. ...
- Instituttet udbetaler dit lån.
Hvorfor kan jeg ikke låne en lydbog på eReolen?
Når man har 30 samtidige lån af blå titler, er det på eReolen ikke muligt at låne flere lydbøger og ebøger, som er blå titler. Dog kan man fortsat låne podcast. Når man igen har færre end 30 samtidige lån af blå titler, kan man igen låne lydbøger og ebøger, der er blå titler.
Hvad skal man kigge efter når man låner penge?
Når du tager et forbrugslån, skal du betale gebyrer, renter og etableringsomkostninger ud over det beløb, du har lånt. Prisen på lånet ser du ved at kigge efter tilbagebetalingsbeløbet. Firmaerne og bankerne skal oplyse det samlede tilbagebetalingsbeløb. Beløbet viser, hvor meget du reelt skal betale tilbage.
Er det gratis at låne bøger?
Det er gratis at låne og alle kan låne bibliotekets bøger, lydbøger, noder, tidsskrifter, cd-rommer, videoer, dvd'er og indspillet musik. Det gælder uanset, hvilken kommune du bor i, blot du låner ved personlig henvendelse på biblioteket.
Hvor længe må man låne en bog på biblioteket?
Lånetiden er normalt 28 dage. For nogle materialer kan biblioteket fastsætte kortere lånetid. Sidste frist for at aflevere står på kvitteringen for udlånet.
Hvor kan jeg finde gratis lydbøger?
- BookBeat. BookBeat er den rette lydbogsapp til dig, der vil have et stort udvalg af lydbøger og en god brugeroplevelse. ...
- Podimo. Du skal vælge Podimo, hvis du både vil høre podcasts og lydbøger. ...
- Mofibo. ...
- Nextory. ...
- Bog & idé Streaming. ...
- eReolen. ...
- Spotify. ...
- Youtube.
Kan man låne e-bøger på biblioteket?
Du kan låne e-bøger fra de fleste offentlige biblioteker og læse dem på din Kobo e-læser. De fleste offentlige biblioteker bruger en tjeneste kaldet OverDrive til at katalogisere og administrere e-bøger. Disse anvisninger vil vejlede dig i, hvordan du låner e-bøger fra dit lokale bibliotek ved hjælp af OverDrive.
Hvad koster det at lytte til lydbøger?
Gennemsnitsprisen for en enkelt lydbog er ca. 140 kr, mens prisen for ubegrænset brug på Mofibo kun koster 129 kr pr. Måned.
Hvad koster det at høre lydbøger?
Hos Saxo koster det 139 kr./md. at være medlem af Saxo Premium, hvor du kan lytte til lydbøger, men også har mulighed for at købe fysiske bøger til medlemspris. Vi har dog også et medlemskab til brugere, der kun ønsker at streame lydbøger. Det hedder Saxo Streaming og koster 119 kr./md.
Hvordan får jeg login til biblioteket?
Med bibliotekslogin kan du bruge CPR-nummer/lånerkortnummer og pinkode lige som på dit bibliotek. Første gang du bruger denne metode, skal du acceptere en sammenkobling med bibliotek. dk-login. På længere sigt vil bibliotekerne også bruge Bibliotekslogin, så det kommer til at fungere som single sign-on.
Er det gratis på eReolen?
På eReolen.dk kan du låne ebøger og netlydbøger helt gratis. Lånetiden er 30 dage, og bøgerne skal ikke afleveres igen, men holder bare op med at virke, så der er ingen risiko for bøder. Du kan læse ebøgerne via streaming eller hente dem ned til offline-læsning. Der er udviklet en app til både iPad/iPhone og Android.
Kan man låne bøger uden lånerkort?
Det er kun dig selv, der må benytte dit sundhedskort eller dit lånerkort til biblioteket. Du skal medbringe sundhedskort eller lånerkort ved hvert lån, med mindre du kan anvende personnummer og pinkode ved lånet. Din pinkode skal opbevares adskilt fra dit sundhedskort og lånerkort.